Valilik: Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin binasında eğitim durduruldu

İstanbul Valiliği, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yanında gerçekleşen toprak kayması nedeniyle okulun bir binasının boşaltıldığını açıkladı. Bir öğrenci ise "Korku ve panik oluyor. Elimizden geleni yaptık. Yürüyüş yaptık, imzalar topladık, fakat bu inşaatı durduramadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yanında yaşanan toprak kayması nedeniyle, hafriyat çukurunun yanındaki binada eğitimin durdurulduğu açıkladı. Ancak öğrenciler saat 17.00 sıralarında boşaltıldığı belirtilen binada görüntülendi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yanındaki AVM ve rezidans inşaatı nedeniyle, hafta sonu kazı alanında toprak kayması meydana geldi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bu aşamada hafta sonu meydana gelen yağışların yol açabileceği herhangi bir risk ihtimaline karşın bugün saat 14.00 itibariyle haberlere konu binadaki öğrencilerin diğer mevcut atölyelere taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir" denildi.

Ancak bazı öğrenciler saat 17.00 sıralarında uçurumun kenarındaki okul binasında görüntülendi. Bazı sınıflarda öğrencilerin olduğu görüldü.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ HİÇE SAYILIYOR'

Toprak kayması nedeniyle korku yaşadıklarını belirten bir öğrenci, "Bizim olduğumuz blokun yanında toprak kayması oluyor. İster istemez korku yaşıyoruz. İnşaat sesleri ders işlememize engel oluyor" dedi.

Seslerden dolayı ders işlemekte sıkıntı çektiklerini söyleyen başka bir öğrenci, "Zaman zaman toprak kayması yaşanıyor. Endişeliyiz. Can güvenliği hiçe sayılıyor" diye konuştu.

Bir başka öğrenci ise, "Korku ve panik oluyor ama yapacak bir şey yok. Biz elimizden geleni yaptık. Yürüyüş yaptık, imzalar topladık; fakat bu inşaatı durduramadık. Aşırı derecede gürültü var" ifadelerini kullandı.

Şişli'deki inşaatta toprak kayması: Okulun yanında uçurum!Şişli'deki inşaatta toprak kayması: Okulun yanında uçurum!

'DİĞER MEVCUT ATÖLYELERE TAŞINMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR'

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Geçici prefabrik okul binalarının teslim alma ve kabul süreci devam etmektedir. Bu aşamada hafta sonu meydana gelen yağışların yol açabileceği herhangi bir risk ihtimaline karşın 5 Mart 2018 günü saat 14.00 itibariyle haberlere konu binadaki öğrencilerin diğer mevcut atölyelere taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Bulgar Eksarhlığı Vakfı ile yapılan protokol kapsamında kamunun herhangi bir zararı söz konusu olmayıp, riskli duruma gelmiş eski okul binaları yıkılarak aynı kampüs içinde yeni okul binaları yüklenici  tarafından bilabedel yapılacaktır." (İSTANBUL/DHA)