Kadın hakları için 62 ilden kadınlar bir arada

Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği için 62 ilden 120 kişi İstanbul Taksim'de buluştu. Sivil toplum örgütleri, dernekler ve aktivistlerin bir araya geldiği toplantıda şiddete uğrayan kadınların hukuki mücadeleleri, mülteci kadınlara yönelik çalışmalar gibi konular ortaya kondu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivil Düşün'ün Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği toplantısı Taksim Divan Otel'de düzenlendi. Türkiye'de toplumsal cinsiyet ve kadın haklarının durumunun ele alındığı etkinlikte 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele', Savaşta ve Barışta Kadın ve 'Kesişen Kimlikler' başlıkları yer aldı.

62 ilden 120 sivil toplum örgütü, aktivist, dernek ve inisiyatifin katıldığı toplantıda AB Türkiye Delegasyonu'ndan Paolo Scialla'nın konuşmasıyla başladı. Sciala Türkiye'de kadına yönelik şiddetin en önemli mesele olduğunu belirtirken namus cinayetlerinin, erken yaştaki evliliklerin ve adalete erişimin eksikliğinin de problemler arasında ilk sıralarda olduğunu ifade etti.

ŞİDDETE UĞRAYANLARA NASIL DESTEK OLUNABİLİR?

Yerel kadın derneklerinin, mülteci kadınların, hapisteki kadınların ve engelli kadınların  sorunlarının tartışıldığı programda özellikle şiddet izleme vakalarının resmi kaydının tutulmadığının üzerinde durulurken, şiddete uğrayan kadınların hukuki açıdan desteklenmesinin mevcut koşullardaki zorlukları da ortaya kondu.

Gün boyu Erkeklik İstisnai Bir Durumdur sergisinin de ziyaret edilebileceği toplantıda yer alan atölyeler şöyle: LGBTİ Odaklı Medya Okuryazarlığı, Kadına Yönelik Şiddet çetelesi ve Veri Gazeteciliği, Wendo Atölyesi ve Donör Kuruluşlarla Buluşmalar,  Aktivist Tükenişiyle Baş Etme: Sürdürülebilir Aktivizm, Hak Temelli İzleme, Sosyal Değişim İçin Stratejik Kampanya.

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği  programı:

Sivil Düşün Canlı Bülten - 1: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

-Bianet - Şenay Aydemir

-Doğu Akdeniz Dayanışma Ağı - Muhal İkikardeş

-Kadın Dayanışma Vakfı - Yelda Şahin Akıllı

-Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği - Gülfer Kırbaş Battal

Sivil Düşün Canlı Bülten - 2: Savaşta ve Barışta Kadın

-Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği - Zakira Hekmat

-Cinsel Şiddete Karşı Hukuki Yardım Derneği - Dilek Gül

-Demir Leblebi Kadın Derneği - Sevna Somuncuoğlu

- Sivil Düşün Canlı Bülten - 3: Kesişen Kimlikler

-Engelli Kadın Derneği - İdil Seda Ak

-Hapiste Kadın Ağı - Duygu Doğan

-Mahallede LGBTİ - Ada Ayşe İmamoğlu