Ankara'da, 8 Mart eyleminde gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı

Polis ekipleri Ankara'da 8 Mart nedeniyle bir araya gelen kadınların eylemini dağıttı. Gözaltına alınan 18 kadın, ceza kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Kadın Platformu, 8 Mart’ı ‘Dayanışmayla Güçleniyoruz Hayatı Örgütlüyoruz’ sloganıyla Çankaya Belediyesi önünde toplanarak kutlamak istedi.

Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda kadın eylemin başlangıç saati olan 15.00’e doğru belediye binası önünde toplanmaya başladı.

Ankara Valiliği'nin OHAL gerekçesiyle eyleme izin verilmeyeceğini belirten polisler, kadınlara biber gazıyla müdahale etti.

Polis ekipleri, belediye önünde ve ara sokaklarda 18 kadını yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

AÇIKLAMA SENDİKA BİNASINDA YAPILDI

Gözaltına alınanlar, Kabahatler Kanunu'ndan ceza kesilerek serbest bırakıldı. Ankara Kadın Platformu üyeleri Eğitim Sen 2 No’lu Şube’de bir araya gelerek izin verilmeyen açıklamalarını burada yaptı.

Ankara Kadın Platform, 8 Mart günü saat 18.00’de yine alanlarda olacaklarını belirtti. Platforma destek veren HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanlığı’nı aradığını fakat cevap alamadığını söyledi. Beştaş, şöyle konuştu:

“Ankara Valiliği ve Ankara emniyeti iktidarın talimatıyla kadının sesini, sözünü, isyanını yine bastırmaya görünmez kılmaya çalışıyor. Biz de tanıklık ettik. Ankara emniyeti şiddet uygulayarak hukuksuz biçimde ağır hakaretler ve küfürler eşliğinde kadınlara müdahalelerini sürdürdüler. Bu müdahaleyi kınıyoruz. Asla kabul edilemez. Bugün Bakırköy’de bir miting yapıldı. Çorlu ve Ankara’da emniyet kadınlara müdahale etti. Bu da toplumu yanıltmaya dönük itaati zorlayan başka bir yaklaşımın ürünüdür."

Kadınlardan 'Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe hayır' mitingiKadınlardan 'Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe hayır' mitingi