ABD Büyükelçiliği 'güvenlik' gerekçesiyle kapalı olacak

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle, 5 Mart Pazartesi günü kapalı olacak. Sadece acil hizmetlerin verileceği belirtilen açıklamada, ABD vatandaşlarından büyükelçilik binasından uzak durmaları istendi. Ankara Valiliği de büyükelçiliğe yönelik saldırı istihbaratı nedeniyle ek tedbirler alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, pazartesi günü acil durumlar dışında hizmet verilmeyeceği belirtildi. vize başvurusu, pasaport yenileme ve noterlik hizmetleri gibi rutin işlemlerin büyükelçilik yeniden açıldıktan sornra yapılacağını kaydedildi.

ABD vatandaşlarından büyükelçilik binası ve kalabalık yerlerden uzak durmaları istendi.

Açıklamada, "Popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın" denildi.

Ayrıca, ABD vatandaşlarının medyayı takip etmeleri ve güvenlikleri konusunda ailelerini bilgilendirmeleri önerildi.

VALİLİK: İLAVE TEDBİRLER ALINDI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da, büyükelçilik ve ABD vatandaşlarına yönelik saldırı ihtimaline karşı önlem alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, Güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)