TİHV Sağlık Çalışanları Grubu: Açlık grevindeki Kılıç için harekete geçilmeli

TİHV İnsan Hakları İçin Sağlık Çalışanları Grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işine dönebilmek için 111 gündür açlık grevi yapan Mahir Kılıç'ı ziyaret etti. Kılıç'ın ciddi sağlık sorunlarıyla yüz yüze olduğunu belirten TİHV,  sorunun çözümü için ilgili kişileri harekete geçmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği İnsan Hakları İçin Sağlık Çalışanları Grubu, 111 gündür İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde işine geri dönme talebiyle açlık grevi yapan Mahir Kılıç’ı ziyaret ederek, yetkililere çağrıda bulundu.

İnsan Hakları İçin Sağlık Çalışanları Grubu adına açıklama yapan Dr. Habibe Güneş, Kılıç’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde işine geri dönme talebiyle 13 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, "Mahir Kılıç, 111 günlük açlığın yol açtığı ve yol açabileceği ciddi sağlık sorunlarının yanı sıra, çoğunlukla açık alanda her türlü enfeksiyon riskiyle karşı karşıya’’ dedi.

'ÇOK GEÇ  OLMADAN...'

Güneş konuşmasına şöyle devam etti: "Genel tablosunun giderek kötüleştiği sağlık raporlarıyla saptanan Mahir Kılıç’ı böylesi bir seçime zorlayan koşulların halen sürüyor olması ek bir stres faktörü olarak sağlığını daha da olumsuz etkilemektedir. Sorunun çözülerek eylemini sonlandırması için sorumluluk alması gerekenleri, yaşamı savunan sağlık çalışanları olarak ivedilikle harekete geçmeye çağırıyoruz. Çok geç olmadan.”

(DUVAR)