TRT'de Hatun Tuğluk için bilirkişi yok!

TRT, Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranların yargılandığı davada, mahkemenin video çözümleri için bilirkişi talebini 'eleman yok' diyerek reddetti. Duruşma 22 Mayıs'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran 19 kişinin yargılandığı davada, mahkemenin videoları çözümlemesi için teknik bilirkişi faaliyetinde bulunmasını talep ettiği TRT, 'yeterli eleman sayısı olmadığı gerekçesiyle, bilirkişi faaliyeti yapamayacağını' bildirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, tutuklu eski milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların yargılandığı davanın 5'inci duruşması Gölbaşı 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada yargılanan 19 saldırgan da hazır bulundu. Olay günü mezarlıkta görevli polis memurları 'tanık' sıfatıyla dinlendi. TEM Şube'de görevli Ercan Karslı isimli polis, "Saat 15.30'da görev aldım. 24 saat çalıştım. Mezarın girişinde ama karanlık bir yerdeydim. Bunun için sadece sesler duydum. Buradakilerden hiçbirini tanımıyorum" iddiasında bulundu. TEM Şube'de görevli bir diğer polis memuru Vural Tuna ise, "Saat 15.30'dan diğer gün sabah 08.00'e kadar görev aldım. Mezarlığın uzak bir tarafında görevlendirildim. Sadece görüntüden dolayı o taraftan bir şey olduğunu anladım. O görüntü üzerine amirim arayarak çabuk gelip cenaze aracını olay yerinden götürmemizi istedi. Biz de cenaze aracını götürdük. Buradaki kimseyi tanımıyorum, hatırlamıyorum" dedi.

TRT: YETERLİ ELEMAN YOK

Olay günü çekilen görüntülere dair mahkeme ara kararında TRT'den videoları çözümleme talebinde bulunmuştu. TRT tarafından mahkemeye verilen cevapta, "yeterli eleman sayısı olmadığı" gerekçesiyle teknik bilirkişi faaliyetinin yapamayacağını bildirdi. Mahkeme, tanık olarak dinlenecek diğer polislerin duruşmada hazır olmaması sebebiyle bir sonraki duruşma 22 Mayıs'a ertelendi.