Belediye, afişinde yer alan Eliaçık adını yalanladı

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, İhsan Eliaçık'ın fuardan çıkarıldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Erdem, Eliaçık'ın baştan beri listede olmadığını öne sürdü. Türkiye Yayıncılar Birliği ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, paylaştığı afişte Eliaçık'ın da yer aldığı belirtti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine Isparta Kitap Fuarı'ndan çıkarıldı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Erdem, Eliaçık'ın baştan beri fuara katılacak yazarlar listesinde olmadığını söyledi. Türkiye Yayıncılar Birliği ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, 17 Şubat'ta paylaştığı afişte Eliaçık'ın da yer aldığı belirtti.

Yazar İhsan Eliaçık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bahçeli, listeye bakıp ismimin üstünü çizerek MHP’li belediye başkanına ‘fuara sokmayın’ talimatı vermiş. En iyi bildiğiniz şey yasakçılık zaten" ifadelerine yer vermişti.

DHA'nın haberine göre, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem konuyla ilgili açıklamasında, fuara davet edilecek yazarların günler öncesinden belirlendiğini ve duyuru afişlerinde isimlerinin ilan edildiğini söyledi.

İhsan Eliaçık'ın listede baştan beri olmadığını savunan Erdem, "Fuara geçen yıl davet ettiğimiz yazarlarımızla bu yıl davet ettiğimiz isimlere bakılırsa her görüşten değerli yazarımız var. Bu bir iftiradır ve biz bu konuda kimseyle polemiğe girme niyetinde değiliz" dedi.

İhsan Eliaçık: Isparta Kitap Fuarı'na katılmam Bahçeli tarafından engellediİhsan Eliaçık: Isparta Kitap Fuarı'na katılmam Bahçeli tarafından engelledi

TYB: BELEDİYE BAŞKANININ PAYLAŞTIĞI AFİŞTE ELİAÇIK VARDI

Türkiye Yayıncılar Birliği'nden (TYB) yapılan yazılı açıklamada ise, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, Twitter hesabından 17 Şubat'ta paylaştığı afişte İhsan Eliaçık'ın da yer aldığını belirtti.

Yaşananlar üzerine İhsan Eliaçık'ın da yazarları arasında yer aldığı Tekin Yayınevi'nin, yazarları Ataol Behramoğlu, İbrahim Kaboğlu, Enver Aysever ve Hanefi Avcı’yla görüşerek fuardan çekilme kararı aldığı aktarıldı. Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Kitap fuarlarının yerel yönetimler ve devlet kurumlarındaki yöneticilerin siyasi görüşlerine göre aldıkları keyfi kararlarla, beğenmedikleri bazı yazarlara “kapatılması” vakaları, yazarların okurlarıyla buluşmasının kurumlarca engellenmesi biz yayıncılar için çok üzücü ve endişe vericidir. İfade özgürlüğü, çeşitli araçlarla düşünce ve kanaatleri açıklama, yorumlama; bilgi, haber ve eleştirilerin yayın ve dağıtım haklarını kapsar. Aynı zamanda düşüncenin iletilmesini ve dolaşımını gerçekleştirerek bireyin ve toplumun bilgilenmesini de sağlar. Yazarlara fuarları yasaklama tavrı ifade ve yayınlama özgürlüğünün ihlalidir." (HABER MERKEZİ)