İhsan Eliaçık: Isparta Kitap Fuarı'na katılmam Bahçeli tarafından engelledi

Yazar İhsan Eliaçık, Isparta Kitap Fuarı’na katılmasının engellendiğini açıkladı. Eliaçık 'fuara katılmasının MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından engellendiğini' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, sosyal medya hesabından 'Isparta Kitap Fuarı’na gelmesinin MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından engellendiğini' iddia etti. Isparta Belediyesi’nin organizasyonları arasında yer alan kitap fuarı 2 Mart’ta açılıyor.

İhsan Eliaçık geçtiğimiz sene de Kayseri'de kitap fuarında saldırıya uğramıştı.

Eliaçık sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu "Hafta sonu Isparta Kitap Fuarı’na gidecektim. Devlet Bahçeli, listeye bakıp ismimin üstünü çizerek MHP’li belediye başkanına ‘fuara sokmayın’ talimatı vermiş. En iyi bildiğiniz şey yasakçılık zaten. Belediyeler, fuarlar da babanızın çiftliğiHaftasonu İsparta Kitap Fuarı'na gidecektim. Devlet Bahçeli, listeye bakıp ismimin üstünü çizerek MHP'li belediye başkanına 'fuara sokmayın' talimatı vermiş. En iyi bildiğiniz şey yasakçılık zaten. Belediyeler, fuarlar da babanızın çiftliği. Siz busunuz."

Eliaçık'ın fuara katılmama kararının ardından Ataol Behramoğlu‏ ve Levent Gültekin de sosyal medyadan açıklama yaparak fuara katılmayacaklarını açıkladı.

(HABER MERKEZİ)