CHP: Ne Cihangir'den ne Kasımpaşa'dan vazgeçeceğiz

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı, Cihangir'de açıklama yaptı. Akit TV'nin protesto edildiği eylemde "Değil Cihangir, Beyoğlu'nda yaşayan tek bir vatandaşımızın hedef gösterilmesine müsaade etmeyeceğiz, hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL -  CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı, Akit TV'ye tepki olarak Cihangir'deki Firuzağa Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Akit TV sunucusu Ahmet Keser’in “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler di mi yani bir sürü hain var" sözleri büyük tepki toplamıştı. İstifa eden Akit TV sunucusu Ahmet Keser'in 'Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla 4.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bizler buradayız. Ne Cihangir' den ne Kasımpaşa'dan, ne Okmeydanı'ndan , ne Kulaksız' dan ne Hacı Ahmet'ten ne Hasköy'den ne Örnektepe'den vazgeçeceğiz. Değil Cihangir, Beyoğlu'nda yaşayan tek bir vatandaşımızın hedef gösterilmesine müsaade etmeyeceğiz, hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; "Her söylemde Cihangir'in hedef gösterilmesinin sebebini biliyoruz. Beyoğlu'nu dönüştürmek isteyenler kurmuş oldukları rant ağında soymak isteyenler, yaşam tarzlarına şuursuzca saldıranlar, Beyoğlu halkından gereken cevabı alacaklardır. Akit vatan haini arıyorsa kendine bakmalıdır. Kendi yarattıkları kin ve nefret söylemleri içinde vatanhainlerini aramalıdırlar"