Çekya: Teröre destek suçlamasını reddediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, serbest bırakılan Salih Müslim için Çekya'ya nota verildiğini açıkladı. Çekya'dan yapılan açıklamada ise "Terörizmi desteklediğimiz suçlamasını reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Çekya'da çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim için nota verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisi sırasında yaptığı açıklamada Çavuşoğlu, "Her türlü başvuruyu yaptık. Başka ülkeye gitse de peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Çekya Dışişleri Bakanlığı, eski PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in serbest bırakılması üzerine Türkiye'den gelen tepkilerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Uluslararası terörizmi desteklediğimiz suçlamasını reddediyoruz" denildi.

Açıklamada, Salih Müslim'in iadesiyle ilgili sürecin henüz sonuçlanmadığı da belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin talebi üzerine Prag'da bulunan Salih Müslim tutuklanmıştı. Mahkeme, Müslim'i Avrupa Birliği sınırları dışına çıkmamak şartıyla serbest bırakmıştı.

Kararla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar, Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Teröre çok net destek kararıdır" demişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Müslim kararı hukuk açısından skandal. Hukuku ayaklar altına alan skandal bir karar" açıklamasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Salih Müslim serbest bırakıldıSalih Müslim serbest bırakıldı