'Camiler genelev olarak kullanıldı' diyen Akın RTÜK'e şikayet edildi

Cumhuriyetin ilk yıllarında camilerin genelev olarak kullanıldığını öne süren İlahiyat hocası, RTÜK Başkanlığı’na şikâyet edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çanakkale 18 Mart Üniversitesi(ÇOMÜ)’nin radyosu Kampüs FM’e konuk olan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın camilerin genelev olarak kullanıldığı yönündeki açıklamalarını, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından üyeleri RTÜK Başkanlığı’na şikâyet etti.

RTÜK üyeleri İsmet Demirdöğen ile İlhan Taşçı, Akın’ın ‘Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini hedef aldığı’ gerekçesiyle RTÜK Başkanlığı’na başvuruda bulundular.

ÇOMÜ Öğretim Üyesi Abdullah Akın, söz konusu programda şu açıklamayı yapmıştı: “12 Haziran 1924. Camiler kapatılıyor, düşünebiliyor musunuz? Camiler satılıyor. Çok özür diliyorum, Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var. Ahır olarak kullanılan camiler var.”

BAŞBAKANA SORU ÖNERGESİ

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz de, Abdullah Akın’ın aynı programda  “Çanakkale içinde aynalı çarşı” türküsünde geçen “Çanakkale içinde vurdular beni, ölmeden mezara koydular beni” ifadesini dayanak göstererek, Çanakkale savaşı sırasında yaralı askerlerin canlı canlı toprağa gömüldüğü iddiasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi. Öz, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi hocası Abdullah Akın hakkında adli ve idari bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu. (Haber Merkezi)