Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Ben kendisini AKP’nin genel başkanı zannediyordum

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine "Ben kendisini AKP’nin genel başkanı zannediyordum. AKP’nin İstanbul İl Başkanı da kendisiymiş herhalde" diyerek tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın sözlerinin kendisini hiç öfkelendirmediğini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hedef alan çıkışlarını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükkşehir Belediye başkanlığını 'kesinlikle kazanacaklarını' iddia ederken, sandık güvenliği için özel çalışma yaptıklarını anlattı.

'ÇEVREYE VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN SON DERECE MEMNUNUM'

Cumhuriyet'ten Hilal Köse ve Hazal Ocak'a konuşan Canan Kaftancıoglu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçilmesinin ardından AK Parti cephesinden kendisine gelen eleştirilere ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye’de hak mücadelesi veren insanların geçmişte de bugün de saldırıya uğradıkları, katledildikleri gerçeği karşısında bana yapılan saldırılar da beni şaşırtmadı. Bu saldırılar, ne yazık ki bir takım yalanlar üzerinden üretildi. Giderek seviyesizleşti. O tweetler olmasa ben eminim ve inanıyorum ki saldıracak başka şeyler bulunacaktı. Bir kadının, yeni bir kadın siyasetçinin çıkıp iddia ortaya koyması, ‘Ben de varım’ demesi, erkek egemen bakışı rahatsız edecekti. O nedenle gürültülü geldim ama her yerde söylediğim gibi çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı son derece mutluyum."

'ÖFKEYLE SİYASET YAPANLARIN NE DURUMDA OLDUĞUNU ERDOĞAN'DAN GÖRÜYORUZ'

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın kendisini hedef alan çıkışlarını ise şöyle değerlendirdi: "Ben kendisini AKP’nin genel başkanı zannediyordum. AKP’nin İstanbul İl Başkanı da kendisiymiş herhalde. Kendileri bilir. Hiç öfkelendirmedi. Çok açık söyleyeyim. Öfkeyle siyaset yapanların ne durumda olduğunu Erdoğan’dan görüyoruz. Ben öfkeyle siyaset yapmıyorum. Herkese her şekilde öfkelendiği için, bana da öfkelenmiş olmasından dolayı sadece gülüyorum."

'HİÇ BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTIK'

Kaftancıoğlu, İstanbul7a ilişkin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Ben 2019 yerel seçimlerini Saray’dan alıp halka vermek için başkan oldum. Önümüzdeki günlerde 39 ilçe başkanlığımızla ‘OHAL’de İstanbul’ çalışmamızı başlatıyoruz. Hem çalışmalarımızı, hem de OHAL koşullarındaki Türkiye’yi İstanbul üzerinden görünür kılacağız. İstanbul’da 14 belediyemiz var. Hepsi de AKP belediyeleriyle kıyaslanmayacak ölçüde, sosyal demokrat belediyeciliğin çok güzel örneklerini veriyorlar. En kısa zamanda, örnek işlerimizi tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye sunarak, CHP belediyesinde yaşamanın, halkın yaşamını ne kadar kolaylaştırdığını anlatacağız.  CHP olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden halka vereceğiz. Buna hiç bu kadar yakın olmamıştık. İstanbul’da rant için popülist siyasete, İstanbul’a ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz. İstanbul’u İstanbul’dan yöneteceğiz, birileri gibi Ankara’dan değil."

'SANDIĞA GİREN OY KESİNLİKLE DOĞRU SAYILACAK'

Kaftancıoğlu, sandık güvenliğine ilişkin eleştiriler konusunda şunları söyledi: "Ben görevlendirmeleri yaparken yeni başlıklar açtım. Hukuk ve seçim işlerini ayırdım. Üç bölgede, seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu yardımcılarım var. Son referandumda YSK aracılığıyla da seçim sonuçlarının değiştirebileceğini gördük. YSK’ye ve her türlü olumsuzluğa rağmen, oylarımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü veriyorum. Ama bu sorumluluk sadece CHP’de değil,her vatandaşımızda. Halkımız umutsuz olmasın. Ciddi altyapı ve yöntem çalışmalarımız var. O sandığa giren oy kesinlikle doğru şekilde sayılacak."