Kadınlar 8 Mart'a hazırlanıyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da kadın platformları açıklama yaptı. Kadınlar 'savaşa ve OHAL'e karşı' açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, İstanbul ve Kürt illerinde kadınlar 8 Mart hazırlıklarına başladı.  Ankara Kadın Platformu, 8 Mart’ı ‘Dayanışmayla Güçleniyoruz Hayatı Örgütlüyoruz’ şiarı ile Çankaya Belediyesi önünde kutlayacak. İstanbul'da ise kadınlar, 8 Mart'ı, “Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” şiarıyla kutluyor. Diyarbakır'da ise kadın platformları ortak açıklama yaparak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe dair çalışmalarının startını verdi.

‘OHAL İLE 11 KADIN 1 ÇOCUK DERNEĞİ KAPATILDI’

Ankara Kadın Platformu, yaptığı basın toplantısı ile 8 Mart programını açıkladı. Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın toplantısına çok sayıda kadın katıldı. 8 Mart programını açıklayan Ankara Kadın Platformu, 8 Mart'ın eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için mücadele eden, direnen kadınların hikayesi olduğunu vurguladı. Platform adına açıklamayı okuyan Fatoş Erol, “KHK’lerle işten atılıyoruz, seçilmiş kadın belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanıyor, mücadele eden kadınlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, kadınlar bebekleriyle cezaevlerine giriyor. Mücadele ile kazandığımız haklarımıza ve hayatlarımıza dönük saldırılar karşısında şimdiye kadar susmadık, susmayacağız” ifadelerini kullandı.

'8 MARTI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ'

İstanbul'da kadınlar “Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” şiarıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitinginde bir araya gelecek. 4 Mart Pazar günü saat 13.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge, kadınlar hummalı bir şekilde hazırlık yapıyor. Barış temalı mitingde, kadınlara ve çocuklara yönelik artan cinsel saldırı ve şiddet politikası kınanacak. Kadınlar, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) karşı itirazlarını dillendirecek.

'SÖZÜMÜZÜ SÖYLEYELİM'

Diyarbakır'da HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in de katıldığı ve Eğitim-Sen 1 No’lu Şube de gerçekleştirilen basın açıklamasında 8 Mart’a için düzenlenecek eylem ve etkinliklerin takvimi açıklandı. Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) adına konuşan Zelal Bilgin bölgedeki kadın platformlarıyla görüşerek etkinlik programı hazırladıklarını söyledi. Savaş politikalarının tırmandırıldığı, çocuklara yönelik cinsel istismarın yüzde 700 arttığı, yüzde 400 artış gösteren kadın cinayetlerinin olduğu ve OHAL ortamında 8 Mart’ın kutlanacağını ifade eden Bilgin, bütün kentlerde kadınların 8 Mart’a “vardık, varız, var olacağız”, “ya özgürlük ya özgürlük”, “faşizme karşı özgürlük” şiarlarıyla yola çıktıklarını söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise tüm kadınlara çağrı yaparak, kadın cinayetlerinden, tacizden, tecavüzden, çocuk istismarından, mevcut şiddet ortamından rahatsız olan tüm kadınları sözünü söylemek üzere miting alanına davet ettiklerini ifade etti.

Etiketler Ankara eylem KHK 8 Mart