Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soylu'nun istifası söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan bir soru üzerine, "Bakanımızın konuşmasında bir duygusallık olabilir. Ben de kendisiyle görüştüm, trollerin yaptığı gibi kabine değişikliği söz konusu değil, istifası söz konusu değil. Türkiye'yi troller idare etmiyor, biz idare ediyoruz, idare etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Afrika ülkesine yapacağı ziyaret öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan; Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi ziyaret edecek.

'FETÖ İLTİSAKLI OKULLAR KAPATILDI'

Erdoğan ziyareti sırasında bakanların yanı sıra işadamlarının da kendisine eşlik edeceğini söyledi. Erdoğan, Afrika ülkeleriyle ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Afrika ülkelerinde Fetullah Gülen'e bağlı okullar olduğunu belirten Erdoğan, "FETÖ terör örgütünün en çok istismar ettiği yerinin Afrika olduğunu görüyoruz. Girişimlerimiz neticesinde birçok ülke örgütle iltisaklı okulları kapattı ve Maarif Vakfımıza devretti" dedi.

'BAKANLARIMIZ İADE SÜRECİNİ TAKİP EDİYOR'

Eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in Çekya'da tutuklanmasıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, "Gerek Adalet Bakanımız gerek Dışişleri Bakanımız yakın bir takipte. Konunu INTERPOL ayağı var istenmesi ayağı var. Adalet Bakanımız, Dışişleri Bakanımız bunu takip ediyorlar. Bir yanlışa düşülmemesi konusunda gerekli adımlar atılıyor"dedi.

'SİVİLLERİN TEDAVİLERİNİ BİZ YAPALIM DEDİK'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'yle ilgili ateşkes kararıyla ilgili değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunu konuyla alakalı BMGK'nın kararı, Doğu Guta'yı kapsayan süreçle ilgili karar çıktı. Ama iki gündür ateşkes uygulanmıyor. İran ve Rusya'ya, 'Çocuk, kadın, yaşlı insanları bize verin biz bunların tedavilerini yapalım' dedik. Ama maalesef bu insanlar rejime teslim edildi ve akıbetleri belli değil."

'TÜRKİYE'Yİ TROLLER YÖNETMİYOR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları sorulan Erdoğan, "Ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizi rahatsız ediyor. Bakanımızın konuşmasında bir duygusallık olabilir. Ben de kendisiyle görüştüm, trollerin yaptığı gibi kabine değişikliği söz konusu değil, istifası söz konusu değil. Türkiye'yi troller idare etmiyor, biz idare ediyoruz, idare etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Süleyman Soylu'dan veda gibi konuşmaSüleyman Soylu'dan veda gibi konuşma

GAZETECİLERDEN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Bir gazeteci bugün doğum günü olan Erdoğan'a, "64 yaşında kendinizi nasıl hissediyorsunuz" sorusunu yöneltti. Erdoğan, "Sizce nasıl görünüyorum? Bak bir seyahate çıkıyorum 4 ülke" karşılığını verdi. Daha sonra Erdoğan, gazetecilerin getirdiği doğum günü pastasını kesti. (HABER MERKEZİ)

Süleyman Soylu için iki iddiaSüleyman Soylu için iki iddia