Ataması yapılmayan öğretmen iş kazasında öldü

Manisa’da, ataması yapılmadığı için Sarp Plastik ve Kalıp Sanayii’nde çalışan sosyal bilgiler öğretmeni iş yerinde hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Sarp Plastik ve Kalıp Sanayii'nde çalışan, ataması yapılmayan sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Songur yaşamını yitirdi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Sarp Plastik Sanayii'nde 20 gündür çalışan Songur'un, enjeksiyon makinesine düşen parçayı almaya çalıştığı sırada pistonların kapanmasıyla yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPMIŞTI...

25 yaşındaki Songur, sosyal bilgiler öğretmeniydi ve daha önce ataması yapılmadığı için ücretli öğretmenlik yapıyordu. Ücretli öğretmenlik öncesinde çalıştığı fabrikanın FETÖ bağlantılı çıkması nedeniyle görevden atılan Songur, Sarp Plastik'te çalışmaya başlamıştı. Songur, hayatını yitirdiği işte 20 gündür çalışıyordu.

CENAZESİ BUGÜN KALDIRILDI

25 yaşındaki Hasan Songur'un cenazesi Manisa Salavat Camii'nden kaldırıldı. Songur'un cenazesinde aynı fabrikada çalışan isçi arkadaşları katıldı.

İsmini vermek istemeyen bir kadın işçi "Kalıp makinesinde sensör yok, düşen parçaları temizleyen bir alet yok. Hasan da düşen parçaları kendi temizlemeye çalışmış, çomakla temizleniyordu. Hiçbir önlem alınmadı" dedi. İş güvenliği eğitiminin verilmediğini söyleyen işçi “Verdikleri eğitim 5 dakika. Fabrikada sırf makine durmasın diye eğitim yok. ‘Kask tak ayakkabı giy’ o kadar. Bu çocuk öğretmendi hiçbir deneyimi yoktu" dedi.

Diğer kadın işçi ise Songur'la aynı gün girmiş işe "Hasan bu hafta sonra çıkacaktı. Aynı gün girmiştik, çığlığı duyar duymaz koştum kanlar içindeydi" dedi.

'HASAN SONGUR KARDEŞİNİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ'

Hasan Songur'un ağabeyi Orhan Songur "3 kardeşim de aynı fabrikada çalışıyor.  Hasan'ın ölümü diğer kardeşimin gözler önünde ölüyor. Hiçbir önlem yok. Borcu vardı. Telefon borcunu ödeyince ayrılacaktı" dedi. Ağabey Songur, “Ücretli öğretmenlik de yapamamıştı burdan ayrılıp KPSS'ye yeniden hazırlanacaktı” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen Manisa Şube Baskanı Metin Demirel, "Tanıdığımız bir genç olmasi itibariyle içimiz ayrıca yanıyor ama burada iş güvenlik kurallarının uygulanmaması, atanamayıp burada çalışmak zorunda kalmasının acı sonucu. Patronun kâr Hırsına feda edilen bir genç. Eğitimden tasarruf mantığı!" dedi.