CHP Diyarbakır'da panel düzenledi: Kürt sorunu TBMM’de çözülmelidir

CHP Diyarbakır 'Eşit koşullarda birlikte yaşam' paneli düzenledi. Panelde konuşan CHP’li Yıldırım Kaya ‘Hemen barışı konuşmalıyız’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Diyarbakır’da “Eşit koşullarda birlikte yaşam” konulu panel düzenledi. Panele CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş konuşması olarak katıldı.

Panelde, Kürtlerin taleplerinin net olduğu, üvey kardeşlik istemediği dile getirildi. Panel’in açılış konuşmasını yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, paneli ‘barış’ demenin yasak olduğu bir dönemde yaptıklarını belirterek, Sur olaylarının insanlarda duygusal kopuş yaşattığını, insanların yalnız olmadığını görmeleri için bu paneli yaptıklarını dile getirdi.

Evrensel'de yer alan habere göre, CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, “AKP, Kürt sorununu çözeceğini, barışı getireceğini söyleyerek tek başına iktidar oldu. Kapalı kapılar ardında görüşmeler yürüttü, “akil” insanlardan heyetler kurdu. Ama sorunu nasıl çözeceğini hiç açıklamadı. Tüm Türkiye barışın geleceği günleri beklerken, seçilmiş milletvekillerini, belediye başkanlarını zindanlara attı. AKP’nin barış için niyetinin de planının da olmadığı anlaşıldı” dedi.

Barış isteyenlerin ise tutuklanıp baskı ve şiddete maruz kaldığı ifadelerini kullanan Kaya, “Kürt sorununun, askeri yöntemlerle çözülemediğini ve çözülemeyeceğini zaman bize çok acı bir şekilde gösterdi. Zaman sınırlaması koymadan hemen barışı konuşmaya başlamalıyız. Ancak, silahların gölgesinde barış konuşulamaz. Konuşulsa bile sonunda barış olmaz. Öncelikle PKK’nin silah bırakması gerek. Kürt sorunu silahla değil, toplumsal mutabakatla, tüm siyasi partilerin katılımı sağlanarak TBMM’de çözülmelidir. Halktan gizlenen, halkın benimsemediği hiçbir çözüm kalıcı barışı sağlayamaz” dedi.

Etiketler CHP diyarbakır barış