Belediye başkanını bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü bıçaklayan Mehmet Alanbay tutuklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hastanede tedavi gören Öztürk'ü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü, bıçakla yaralayan Mehmet Alanbay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Partili Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını incelemek için dün, Seydilli ve 100'üncü Yıl mahallelerinin kesiştiği  kavşağa gitti. Bu sırada, yolun bahçesinin kenarından geçtiği belirtilen Mehmet Alanbay, bu nedenle çıkan tartışmada kendisini ikna etmeye çalışan Esat Öztürk'ü iki yerinden bıçakladı.

'DAVACI OLDUM, UZLAŞMAK İSTEMİYORUM'

Göğüs kafesinin alt kısmına aldığı 2 bıçak darbesiyle yaralanan Öztürk, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Esat Öztürk, olayı şöyle anlattı:

"Yahyalı Belediye Meclisi tarafından daha önce alınmış 18'inci madde uyarınca Mehmet Alanbay'ın bahçesinin kenarından yol geçiyordu. Ekiplerimiz önceki gün burada çalışma yaparken, şüphelinin eşi ve çocukları, ekibimizi engellemek istedi. Burayla ilgili daha önceden alınmış karar ve yol projesi olduğu kendilerine anlatıldı. Açılacak yol, spor tesisleri ve ilçenin içindeki başka yollarla bağlantı. Ertesi sabah çalışmaları yerinde görmek ve Fen İşleri çalışanlarına moral amacıyla yol çalışmalarını incelemeye gittim. O sırada bahçe sahibi, üzerime hakaret ve küfür ederek yürüdü. Kendisine projeyi anlatmak isterken, cebinden çıkardığı bıçakla saldırdı. Davacı oldum, kesinlikle uzlaşmak istemiyorum."

Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru, "Tedbir amaçlı genel cerrahi yoğun bakımda 1 gün tutuldu. Dış kesiden oluşan yaralara dikiş atıldı. Bıçak darbeleri 3 santim yukarı veya aşağı gelseydi, karaciğerde hasar yapardı. Kendisine geçmiş olsun diyoruz'' dedi.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERDİ

Şüpheli Mehmet Alanbay, emniyetteki işlemlerinin ardından dün gece Yahyalı Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme "adam yaralamak" ve "devlet görevlisine hakaret ve yaralama" suçlamalarıyla Alanbay'ın tutuklanmasına karar verdi. (KAYSERİ/DHA)