Otoparklarda yeni dönem: Yüzde 1'i bisikletlere ayrılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otoparklarda düzenlemeye gitti. Yönetmeliğe göre artık her daire başına bir otopark yeri bulunması zorunlu olacak. Ayrıca yüzde 1’i bisiklet, yüzde 5’in engelli ve yüzde 2’si elektrikli araçlara ayrılacak.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski yönetmelikte yer alan her üç daireye bir otopark zorunluluğu, her bir daireye bir otopark şeklinde revize edildi.

Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı tamamen otopark yapılabilir hale getirilecek. Komşu iki parselin sahiplerinin anlaşması ve tapuya şerh düşülmesi halinde de aradaki duvar kaldırılarak bu alanın geçiş yolu şeklinde düzenlenmesi kaydıyla komşu bina bahçeleri de ortak otopark olarak kullanılabilecek.

PARKLARIN ALTINA DA OTOPARK YAPILACAK

Otopark Yönetmeliği'yle birlikte park ve meydanlara üst dokusu bozulmadan altına otopark yapılacak. Ancak tüm otopark alanlarının yüzde 1’i bisiklet, yüzde 5’i engelli ve yüzde 2’si elektrikli araçlar için düzenlenecek. Açık otoparkların zemini ise su geçiren malzemeden olacak. (HABER MERKEZİ)