Berlusconi'nin 'şaka'sına tepki

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi kendisiyle söyleşi yapan BBC muhabirine 'cinsiyetçi şaka' yaptı. Berlusconi söyleşinin sonunda tokalaştığı Sofia Bettiza'ya, sert el sıkışırsa kendisiyle kimsenin evlenmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaflarıyla ünlü, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi Kendisiyle söyleşi yapan BBC'nin kadın muhabirine öyle sert bir şekilde el sıkışırsan seninle kimse evlenmez” dedi.

İtalya'da 4 Mart'ta yapılacak genel seçimlerde adaylık engeli bulunsa da, lideri olduğu Haydi İtalya (Forza Italia) ve merkez sağ adına kampanya yürüten Silvio Berlusconi, İngiliz kuruluşu BBC’ye açıklamalar yaptı.

BBC’nin, “Kaç siyasi mülakat böyle sonlanır?” diye paylaştığı videoya göre; mülakatın bitmesinin ardından kuruluşun muhabiri Sofia Bettiza ve Berlusconi’nin el sıkışma anındaki diyalog şöyle gelişti:

Berlusconi: Böyle sert bir şekilde el sıkışma. Birisi, ‘Bu beni döver’ der ve seninle evlenmez.

Bettiza: Böyle kararlı bir şekilde el sıkışmanın hoşunuza gideceğini düşünmüştüm.

Berlusconi: Hayır, çok değil. Dikkatli ol! Kim seninle evlenir böyle? Şaka yapıyorum. Ama bak, bu buluşma senin hayatın için çok önemli oldu, değil mi?

Bettiza: Böyle olmasını umarım.

SİYASİ YASAKLI AMA BAŞBAKAN OLMAK İSTİYOR

Berlusconi’nin muhabire, “daha kadınsı” bir şekilde el sıkmasına ilişkin verdiği tavsiye, ülkede de tartışmaya neden oldu. Bazı  sosyal medya kullanıcıları Berlusconi'nin İtalya'yı rezil ettiğini ifade ederken gafları bakımından eski lideri ABD Başkanı Donald Trump'a benzetenler de oldu.

BBC, Berlusconi’nin aktif siyaset yapmasının önünü kapayan kamu hizmetinden men cezasını da hatırlatarak, “Buna rağmen Başbakan olmak istiyor” diye söyleşiyi sundu. Il Fatto Quotidiano gazetesi ise bunu, “İngiliz kuruluşu Berlusconi ile dalga geçti” diye yorumladı.

2011 yılında başbakanlıktan istifa etmiş olan Berlusconi, 2013 yılında vergi kaçakçılığından aldığı ceza nedeniyle genel seçimlerde aday olamıyor.

Berlusconi, aday olmasının önünün açılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Ancak mahkemenin, 4 Mart’taki seçimlerden önce kararını açıklaması beklenmiyor.