Karadeniz'e giden ABD donanmasından İstanbul paylaşımı!

ABD donanması USS Carney adlı destroyeri Rusya ile yaşanan gerilimin ardından Karadeniz'e gönderen ABD donanması Twitter sayfasında geminin bölgeye sevk edilişini duyuran mesajında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yer aldığı bir fotoğraf kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'daki Amerikan donanma güçleri, cumartesi günü Twitter'daki duyurusunda USS Carney gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişini ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gösteren bir fotoğraf kullandı. Amerikan donanması, bu fotoğrafı Avrupa'daki güçlerinin Twitter sayfasının görseli de yaptı. Fotoğrafta savaş gemisinin burnunda bir silahın başında dürbünle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bakan bir Amerikan askeri görülüyor.

İKİNCİ SAVAŞ GEMİSİ

USS Carney ile birlikte ABD'nin Karadeniz'deki savaş gemisi sayısı 2'ye çıktı. Daha önce USS Ross adlı bir başka destroyer Karadeniz'e gönderilmişti. Rusya ise ikinci Amerikan savaş gemisinin bölgeye sevkinin ardından pazar günü bir fırkateyn ve iki devriye gemisini Karadeniz'e yönlendirdi.

.

'DANSIN NASIL OLACAĞINI ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Amerikalı bir savunma yetkilisi, "Soğuk Savaş'ta bir dansımız vardı. Herkes kendi rolünü biliyordu. Sen bombardıman uçağını uçurursan ben de uçururum. Sen oraya bir gemi koyarsan ben de koyarım. Henüz bu seviyeye geldiğimizi düşünmüyorum. 2018'deki dansın nasıl olacağını anlamaya çalışıyoruz" dedi.

MONTRÖ KISITLAMASI

Montrö Antlaşması'na göre Karadeniz'de sahili olmayan ülkelerin savaş gemilerinin toplam tonajı 45 bin tonu geçemiyor ve bu ülkelerin gemileri Karadeniz'de 21 günden fazla kalamıyor. Bir savaş gemisi, 21 gün Karadeniz'de kalmışsa, Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne çıkıp tekrar içeri girmek zorunda. (Kaynak: Hürriyet)