Yanarak ölen öğrencilerin sınıfında hüzün

Tokat'ta istinat duvarına çarpan LPG'li araç alev topuna döndü. 5 kişi yanarak can verdi. İki yakın arkadaş Damla Nur Paray ve Evranur'un sınıfında hüzün, sıralarında fotoğrafları vardı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ta, istinat duvarına çarpıp, alev alan otomobilde yanarak, yaşamını yitiren 5 kişinin cenazesi, DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otomobilin LPG'li olduğu, bu nedenle yandığı belirlendi.

Kaza, dün akşam saatlerinde, Tokat- Niksar yolu Gökdere mevkisinde meydana geldi. Erbaa'dan il merkezine giden Ahmet Paray (58) yönetimindeki 60 AP 665 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, yol kenarındaki istinat duvarına çarparak, alev aldı. Otomobilden çıkamayan sürücü Ahmet, eşi Kadriye (49) ve kızları Damla Nur Paray (18) ile Evranur Gür (17) ve Selma Yalçın Oğuz (53) yanarak, yaşamını yitirdi.

İhbarla olay yerine gelen itfaiye ekibinin müdahalesiyle alevlerin söndürüldüğü otomobilden çıkarılan ve Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 kişinin cenazesi, dün gece DNA testi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otomobildekilerin Erbaa ilçesine akraba ziyaretine gittiği, dönüş yolunda kazanın meydana geldiği öğrenildi. Otomobilde bulunan Evranur Gür'ün ise liseden arkadaşı Damla Nur Paray'a eşlik etmek için ilçeye gittiği belirlendi. Selma Yalçın Oğuz'un da sürücü Ahmet Paray'ın kuzeni olduğu belirtildi.

'GENÇ ÖLÜM DAHA DA ZOR'

Kazada ölen iki arkadaş Damla Nur Paray ile Evranur Gür’ün birlikte eğitim gördüğü Boğaziçi Lisesi 11/B sınıfında olayın üzüntüsü yaşandı. Aynı sınıfta okuyan Damla Nur ve Evranur'un birlikte oturduğu sıralarına fotoğrafları konuldu. Arkadaşları ise fotoğraflarının yanına karanfil bıraktı.

Okul Müdürü Abbas Daşkıran, iki öğrencilerini kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Daşkıran, Damla Nur ile Evranur Gür'ün sürekli birlikte olan, iki samimi arkadaş olduğunu ifade ederek, "Maalesef ölüme de birlikte yürüdüler. Ölüm zor ama genç ölümü maalesef daha da zor" dedi.

Sınıf arkadaşları ise Damla Nur ile Evranur’un çok yakın arkadaş olduklarını ifade ederek, ''Ayrılmazlardı hiç bir zaman. Zaten ölüm de ayırmadı onları. Beklemediğimiz bir durum. Halen şoktayız'' dedi.

(TOKAT-DHA)