CHP’li Çakırözer: Zehir santraline karşı mücadele edeceğiz

CHP'li Çakırözer, Eskişehir'in Gündüzler köyüne gitti: Zehir santraline izin vermeyeceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de planlanan kömürlü termik santralin yapılacağı köylerden biri olan Gündüzler köyüne giderek termik santral yapılması planlanan alanı gezdi. Burada köylüleri dinleyen Çakırözer, "Böyle bir alana nasıl zehir santrali kuracaklar? Geleceğimiz, Eskişehirimiz için zehir santraline karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Köy kahvelerinde bölge halkını dinleyen Çakırözer, verimli topraklar üzerine kurulması planlanan termik santrale Eskişehir’in geleceğini düşünen tüm yurttaşların karşı çıktığını belirterek şunları söyledi: “Geleceğimizi yok edecek zehir santraline karşı. Geçtiğimiz hafta aralarında siyasi partilerimizin, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin de olduğu 112 kuruluş ortak açıklama yaptı. ‘Eskişehir’de zehir santrali istemiyoruz’ diye. Buna rağmen hükümet içinde Enerji Bakanı’nın başını çektiği bir kanat zehirli santraller için ısrar ediyor. İnanıyoruz ki her görüşten Eskişehir halkımızın mücadelesi sağır kulakları işitir hale getirecek ve zehir santralinden vazgeçilecek.”

'YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZI KULLANALIM'

Gündüzler bölge halkı ile hükümete çağrıda bulunan Çakırözer, “Termik santral yapılan yerlerde insan sağlığının nasıl olumsuz etkilendiğinin sayısız örneği var. Dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçiliyor, gelişmiş ülkelerde kömür ocakları kapatılıyor. Kömürlü santral yerine teknoloji geliştikçe maliyeti iyice düşen rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanılmalıdır. Havamızı, suyumuzu toprağımızı zehirleyecek kömür yerine, yenilenebilir enerjiden faydalanmalı rüzgar ve güneş enerjisi santralleri yapmalıyız. Eskişehirimize, havamıza, geleceğimize kıymayın” dedi. (HABER MERKEZİ)