Batman'da 20 gün eylem ve etkinlik yasağı

Batman Valiliği, kentte 20 gün süreyle eylemlerin yasaklandığını duyurdu. Kararın, "kamu güvenliğinde istikrarın bozulmaması" gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman Valiliği, kentte yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri tüm etkinliklerin 20 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi ve sağlanan huzur ortamı ile kamu güvenliğinde sağlanan istikrarın bozulmamasının amaçlandığı" belirtildi.

Valiliğin yaptığı açıklamada şöyle denildi: "Bu bağlamda mahalli idare organlarının, kamu kurumlarının, kamuya yararlı dernekler ve üniversitenin yapacağı etkinlikler dışında kalan, yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin, 20 Şubat 2018 ve 11 Mart 2018 tarihleri arasında 20 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Batman sınırları içerisinde yasaklanmıştır." (BATMAN/DHA)