Bakan Sarıeroğlu: Bir ay maaş bizden, bir ay esnaftan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18-25 arasında gençleri işe alacak esnaflara destek vereceklerini belirterek, "Esnafımız 18-25 yaş arası gencimizi işe aldığında bir ay maaşını, vergisini, sigorta primi bizim, bir ay esnafımızın ödeyeceği yeni bir modele geçeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Karabük'te SGK İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Bina önünde bekleyen maden kazalarında hayatlarını kaybeden işçilerin eşleri, Bakan Sarıeroğlu'na, "Lütfen bizi yetim bırakmayın" diyerek istihdamla ilgili olarak yardım istedi.

Bakan Sarıeroğlu işçi eşlerine, "Soma'da büyük bir kaza yaşadık ve 301 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İstihdam konusunda bir dizi sıkıntılar vardı. Ermenek ve Soma'daki ailelerin istihdam hakkı vardı ve kanunda bir tarih kısıtı vardı. Daha önce bir yönetmelik var, özellikle Zonguldak'ta yönetmelik gereği hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden birer istihdam sağlanmış. Bu 2004 yılından önce olmuş. İstihdam hakkında 2003-2014 yılları arasında eksik kalan istihdam hakkını verelim istedik. Bu mecliste görüşülüyor," dedi.

'DİREKT, TERTEMİZ KADROLU İŞÇİ YAPIYORUZ'

Törende konuşan bakan Sarıeroğlu, hükümet olarak birinci önceliklerinin yatırım ortamının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, "Biz bir çılgınlık yaptık. Şu anda kamuda 100 bin kadrolu işçi sayımız var. Bizim yaptığımız düzenleme ile başvuru yapılmış, incelemesi yapılmış kabul olmuş en son aldığım rakam 715 bini geçmiş durumda. Mevcutta 100 bin kişi kadrolu olduğu kamuya, 2 milyon 400 bin de memurumuz var. Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Hiçbir kriter koymadık. Direkt, tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz. Devlet memurları kanunda kamuda çalışma kriteri neyse onu ele aldık" dedi.

'BİR AY MAAŞ, SİGORTA BİZDEN, BİR AY ESNAFTAN'

Boş işlerle uğraşacak zamanlarının olmadığına vurgu yapan Bakan Sarıeroğlu, "Esnafımıza 'bir senden bir benden' diyeceğiz. İlk defa maaş ödemeye başlıyoruz istihdamda. Geçmişte hep vergi ve prim desteği veriyorduk. Esnafımız 18-25 yaş arası gencimizi işe aldığında bir ay maaşını vergisini, sigorta primi biz ödeyeceğiz, bir ay esnafımızın ödeyeceği, yeni bir modele geçeceğiz" dedi. (KARABÜK-DHA)