Yücel: Çıkarken tutukluluk yazısı verdiler

Gazeteci Deniz Yücel cezaevinden tahliye edilip Almanya'ya gitti. Yücel, paylaştığı bir videoda cezaevi çıkışında kendisine verilen "tutukluğa devam" kararını gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel, eşi Dilek Mayatürk Yücel’le birlikte Almanya’ya gitmişti.

Yücel Almanya'dan hem Türkçe hem de Almanca hazırladığı videoda, bugün cezaevinden çıkarken kendisine 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından teslim edilen kararı gösterdi. Yücel, "Bugün çok ilginç bir gün," diye başladığı konuşmasına "13 Şubat tarihli tutukluluğuma devam kararı. Bugün aldım, çıkarken. Ama yine de çıktım," diye devam etti.

Yücel, "Niye çıktım, bir sene önce niye tutuklandım; hâlâ bilmiyorum," ifadelerini kullanırken yaşadıklarının hukuki olmadığının altını çizdi. "Söylenecek çok şey var ama şimdilik bu kadarıyla kalsın," diyen Yücel, son bir yılda yanında olan herkese teşekkür etti ve "Bu hikâye burada bitmez," diyerek sözlerini tamamladı.

Deniz Yücel'in paylaştığı video şöyle:

Gazeteci Deniz Yücel Almanya'ya gittiGazeteci Deniz Yücel Almanya'ya gitti

Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbestGazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest

Deniz Yücel'in cezaevi çıkışında elinde neden maydanoz vardı?Deniz Yücel'in cezaevi çıkışında elinde neden maydanoz vardı?