Katliamcının eşine sınır ötesi operasyon

142 kişinin can verdiği Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı saldırılarının talimatını verdiği belirtilen IŞİD'li İlhami Balı’nın eşi Hülya Balı, MİT’in düzenlediği sınır ötesi operasyonla El Bab'dan Türkiye’ye getirildi. İbrahim Balı'nın da Mayadin bölgesinde saklandığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), El Bab’da sınır ötesi bir operasyon gerçekleştirdi. IŞİD'in ‘Türkiye emiri’ olduğu belirtilen İlhami Balı’nın (36) eşi Hülya Balı’nın yerini tespit eden MİT’e bağlı ekipler, harekete geçti.

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre; El Bab’da olduğu belirlenen Hülya Balı, yaklaşık 2 hafta önce yakalandı. 2 çocuğuyla önce Azez’e, oradan da Kilis’e getirilen Hülya Balı, Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Uzun süren sorgusunda eşi ve IŞİD'le ilgili önemli bilgiler verdiği belirtilen Balı, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

BALI'NIN İZİ BULUNDU

MİT tarafından düzenlenen operasyonda İlhami Balı’yı da yakalamak için ekiplerin Hülya Balı’nın kaldığı evlere baktığı ancak bulamadığı belirtildi. Araştırmalar sonucunda Balı’nın yaşadığı ve Mayadin bölgesinde olduğu tespit edildi.

2016’nın temmuz ayına kadar IŞİD'ni 'Türkiye emiri' olduğu ifade edilen 'Ebu Bekir' kod adlı İlhami Balı, Diyarbakır’da HDP mitingine bombalı saldırı, Suruç’taki canlı bomba saldırısı, Ankara Garı’ndaki 2 canlı bombalı saldırı, Türkiye-Suriye sınırında bir öldürülmesi olaylarının talimatlarını veren kişi olarak biliniyor.

Balı’nın verdiği saldırı talimatları sonucu 142 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye’de IŞİD'in hâkimiyet alanı daraldığı için Mayadin bölgesinde sürekli yer değiştirdiği öğrenilen Balı, geçmişte El Kaide içinde yer almıştı. El Kaide üyeliğinden 3 yıl hapis yatan Balı, 2012’de Suriye’ye gitti ve IŞİD üyesi oldu.

Reyhanlı nüfusuna kayıtlı olan Balı, örgütün tüm lojistik faaliyetlerinin başında yer almıştı.