Hasan Ferit Gedik’in annesi: Oğlum şu an yerinde rahat uyuyor

Hasan Ferit Gedik’in katillerine 25’er yıl verildi. Anne Nuray Meray, “Oğlumun mezarına gittim, kararı haber verdim. Darısı çocuğu öldürülen ve adalet arayan annelerin başına” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray üç yıldır, oğlu Hasan Ferit Gedik'in davalarını takip ediyor. Oğlunun ölümüne neden olan üç kişi hakkında verilen 25’er yıl hapis ceza almasının ardından annesi 'darısı diğer adalet arayan annelerin başına' açıklaması yaptı. Meray, üç yıl sonra ilk kez mutlu olduğunu söyleyerek, “Bizim davamızdan güzel bir karar çıktı. Darısı çocuğu öldürülen ve adalet arayan tüm annelerin başına” diyor.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray 22 Eylül 2017 tarihinde hayatını kaybetti. Mustafa dede torunu için adalet arayışını öldüğü güne kadar sürdürdü. Nuray Meray, babasının oğlu için gelen adaleti göremeden hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Babamın gözleri açık gitti. Babam her duruşmaya gelirdi. Karar duruşmasında da babamın yokluğunu fazlasıyla hissettim” diye konuşuyor.

Dün uyanır uyanmaz babası ve oğlunun mezarını ziyarete gittiğini söyleyen Meray, “Önce babama, daha sonra oğluma mahkemeden çıkan kararı haber verdim. Oğlum şu an yerinde rahat, ışıklar içinde uyuyor” diyor.

Meray, kendisini duruşmalarda yalnız bırakmayan Gezi Direnişi’nde kafasına isabet eden gaz kapsülü sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’a teşekkür ederek, “Gülsüm Elvan bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep bizimle dayanışma içerisindeydi. Berkin davasında da adalet gelsin istiyorum. Ama ümidim yok. Berkin’i vuran polis dahi henüz tutuklanmış değil. Yine de güzel bir karar çıkmasını umut edelim. Darısı evladını öldürülen ve adalet arayan tüm annelerin başına” diyor.