15 Şubat açıklamasına izin yok

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle Diyarbakır’da basın açıklaması yapılmak istendi. Açıklamaya izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR  -  HDP, DBP, DTK ve KJA yöneticileri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama öncesi parkın çevresi ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Aralarında HDP milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şerif Camcı, DBP ve KJA yetkililerinin de bulunduğu grup Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Grubu çembere alan polis, valilik tarafından kentte eylemlerin yasaklanması gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini söyledi.

Yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca grup HDP Diyarbakır İl binasına geçti. HDP il binası önünde de önlem alan polis, parti binası önünde yapılacak herhangi bir açıklamaya da izin vermedi.

VAN'DA İL BİNASINDA AÇIKLAMA

Van’da DBP İl binasında düzenlenen basın açıklamasına ise HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa ile yerine kayyım atanan belediye eş başkanları katıldı. Basın açıklamasını okuyan HDP il yöneticisi Nuri Erol, "Sayın Öcalan, 19 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulurken, 3 yıldır ne ailesi ile ne avukatlarıyla ne de siyasi bir heyetle görüşmesine izin verilmemektedir. Görüşmenin engellendiği her dönem gibi son 3 yılda ülkemizde binlerce kişi yaşamını yitirmiş, büyük acılar ve travmalar yaşandı, yaşanıyor. Tecritin yarattığı toplumsal krizlerin yanında hukuki boyutları da oldukça vahimdir. Uygulanan tecrit ile Türkiye altına imza attığı tüm uluslar arası hukuk kurallarını çiğniyor hatta kendi anayasasını bile ihlal ediyor” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler HDP DTK DBP KJA