‘SBF Tiyatro Topluluğu’ kapatıldı!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerin faaliyet yürüttüğü ‘SBF Tiyatro Topluluğu’ kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL KHK’leriyle (Kanun Hükmünde Kararname) en çok sayıda akademisyenin ihraç edildiği fakülte olarak dikkat çeken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, öğrencilerin faaliyet yürüttüğü tiyatro topluluğu da kapatıldı. Topluluk, sosyal medya hesaplarından, “Kapatıldık ey tüllab! Unutma bizi...” paylaşımını yaptı.

‘SBF Tiyatro Topluluğu’ farklı illerde turnelere giderek oyunlar sahneliyordu. Edinilen bilgiye göre, aynı fakülteden başka toplulukların faaliyetlerine de Ankara Üniversitesi Rektölüğüne bağlı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından son verildi. Topluluk üyeleri faaliyetlerinin durdurulduğunu, kararın danışman hocalarına iletildiğini gün içerisinde öğrendi. Topluluğun akıbetinin SKS’nin yapacağı değerlendirme sonucu belli olacağını belirten topluluk öğrencileri Dekanlığın çalışabilecekleri mekân göstermemesi durumunda çalışmaların nasıl yürütüleceğinin belirsiz olduğunu ifade ettiler.

‘MÜLKİYE GELENEĞİ HER YÖNÜYLE YOK EDİLDİ’

Mülkiye’deki tiyatro topluluğunun kapatılmasına aynı fakültenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak da tepki gösterdi. Altıparmak, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı, “Koca Mülkiye geleneği 1.5 yılda her yönüyle yok edildi. İnek Bayramından, İnsan Hakları Merkezine, tiyatro topluluğundan atılan hocalarına Mülkiye yok edildi. Bir gün bunun muhasebesi yapılır umarım.”

Mülkiye’de öğrenci toplulukları kapatıldıMülkiye’de öğrenci toplulukları kapatıldı

Etiketler tiyatro OHAL KHK sbf