Mülkiye’de öğrenci topluluklarının durumu yeniden görüşülecek

Başvurusu kabul edilmeyen öğrenci topluluklarının temsilcileri Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Gürdal’ın çağrısıyla bir araya geldi. Toplantıda, eksiklerin tamamlanmasından sonra önümüzdeki günlerde başvuruların yeniden ele alınacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) - Mülkiye’de öğrenci topluluklarının çalışmalarına yönelik yaptığı başvurularla ilgili yeni gelişme yaşandı. Dün, SBF-Mülkiye’deki topluluk başvurularının kabul edilmediği yönündeki haberlerin ardından SBF Dekanı Prof. Dr. Kadir Gürdal, bugün topluluk sorumlularıyla görüştü. Toplantıda yapılan başvurularda eksiklikler olduğu belirlendi.

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi’nin (SKS) başvurularla ilgili yazışmaları e-BEYAS sistemi üzerinden yaptığı ortaya çıktı. Bilgilendirmenin danışman hocaların fazla kullanmadığı bir sistem üzerinden yapılması ve topluluk başkanlarının bilgilendirilmemesi nedeniyle birçok topluluk eksiklerden haberdar olamadı. Kabul edilmeyen başvuruların sadece SBF-Mülkiye’den olmadığı, benzer nedenlerle pek çok farklı fakültede başvurusu kabul edilmeyen toplulukların da bulunduğu belirtildi.

Diğer yandan, Prof. Dr. Kadir Gürdal, SKS bünyesinde kurulan topluluklarla ilgili komisyonla iletişim içinde olacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde yapılacak komisyon toplantısına kadar eksiklikleri tamamlayan toplulukların durumu yeniden görüşülecek. (HABER MERKEZİ)

‘SBF Tiyatro Topluluğu’ kapatıldı!‘SBF Tiyatro Topluluğu’ kapatıldı!