Kilis ve Hatay'a takviye sağlık personeli gönderildi

Afrin harekatı nedeniyle, 51 uzman doktor ve öğretim görevlisi, Kilis ve Hatay'daki hastanelerde görevlendirildi. Doktorlar arasında genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahı, göğüs cerrahı ve anestezi uzmanları bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle, Kilis ve Hatay'daki hastanelere uzman doktor ve öğretim üyeleri gönderildi. Sınır hattında da acil sağlık personeli görevlendirildi.

Sağlık Bakanlığı, Kilis ve Hatay'daki hastanelere özellikle 51 uzman doktor görevlendirmeleri yaptı. Ayrıca, çatışmalarda yaşanabilecek yaralanmalara karşı, hastanelerdeki ekipman eksikliliği giderildi. Gaziantep, Adana ve Mersin'deki hastaneler de planlamaya dahil edildi.

Kilis ve Hatay'da sınırdaki 14 noktada, 46 ambulans ekibi, 12 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) timi, 4 pratisyen hekim, 16 acil tıp uzmanı olmak üzere toplam 218 sağlık personeli acil sağlık hizmeti için görevlendirildi.

Eski yarbay, Doç. Dr. Murat Uğur "İnşallah bizlere gereksinim olmaz, iş düşmez ama iş düşerse de aileler merak etmesinler. Kendi çocuğumuz, yakınımız gibi bakıyoruz" dedi. (HATAY/DHA)