Kardak'ta gerilim: Yunanistan, Türkiye büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Kardak'ta dün gece yaşanan gerilim sırasında bir Yunan gemisi hasar gördü. Yunan basının Türkiye'ye ait arama kurtarma gemisinin çarptığı Gavdos adlı geminin tamire gönderildiğini yazdı. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi'nin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk ve Yunan Sahil Güvenlik gemileri bu gece yarısı Kardak bölgesinde çapıştı. Yunan medyası, gece yarısından sonra meydana gelen olayda hasar gören 'Gavdos' adlı geminin tamire gönderildiğini yazdı.

Olayda Türk Sahil Güvenlik gemisi 'Umut'un ön tarafının, Yunan teknesinin arka kısmına çarptığını belirten Yunan medyası, 2 teknenin hangi şartlar altında çarpıştıklarının araştırıldığını bildirdi. Haberlerde, 'Umut' gemisinin 'Gavdos'a orta yerinden çarpmaya çalıştığı Yunanlı gemisinin manevrası sonrasında çarpışmanın bu şekilde gerçekleşmesinin engellendiği belirtiliyor. Yunanistan haber siteleri olaya geniş yer ayırırken, gerçekleştiği bölgenin haritalarını da paylaşıyor. Türk gemisinin "arama ve kurtarma faaliyetleri icra eden, silah ve mühimmat barındıran bir gemi olduğu, aynı esnada bölgede Türkiye’ye ait üç gemi daha bulunduğu" belirtiliyor.

BAKAN YARDIMCISI: SOĞUKKANLIYIZ

'Gavdos'un olaydan sonra tamir için Pire Limanı’na yöneldiği belirtilirken, Yunanistan Ticari Denizcilik Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios yaptığı açıklamada, “Türk Sahil Güvenliği sınır hattını ve denizcilik kanunlarını ihlal etti. Agresif bir davranış şekil idi. Bizler, Sahil Güvenlik ve hükümet olarak ülkemizin hükümranlık haklarını korumaktayız. Türklerin agresifliği bizleri kaygılandırıyor. Soğukkanlıyız” dedi.

Akşam saatlerinde ise Türkiye'nin Atina Büyükelçisi'nin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı haberi geldi.

Yunanistan'ın Kardak için Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve NATO'yu bilgilendirdiği de son gelen haberler arasında.

Etiketler UMUT kardak yunan Gavdos