Bakanlık, Fikirtepe'de irtibat ofisi açacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiği Fikirtepe'de irtibat ofisi açılacağını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında "Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızla hızlı şekilde iletişime geçilerek sorunların çözülmesi hedeflenmektedir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un Fikirtepe semtinde yapılan kentsel dönüşüm projelerinde, mağduriyet yaşandığı haberleri üzerine açıklama yaptı. Fikirtepe'de irtibat ofisi açılacağı belirtilen açıklamada, "Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızla hızlı şekilde iletişime geçilerek sorunların çözülmesi hedeflenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm kapsamında yapılan bazı projelerde, mağduriyet yaşandığı iddia edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konuyla ilgili haberlerin ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Kadıköy ilçesinin Fikirtepe ve Dumlupınar mahalleleri ile Eğitim ve Merdivenköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan "riskli alan"da projolerin devam ettiği belirtildi.

Kurtlar Vadisi Fikirtepe: 1000 mağdur!Kurtlar Vadisi Fikirtepe: 1000 mağdur!

Bazı inşaat şirketleriyle hak sahipleri arasında anlaşmazlık yaşandığı yönünde haberler olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları sürecinde, projeden etkilenecek vatandaşlarımıza doğrudan ulaşarak yerinde ve doğru bir şekilde bilgilendirme yapılması, taraflar arasında koordinasyonun sağlanması ve olası aksaklıklara yerinde müdahale edilerek hızlı ve etkin çözümler üretilmesi amacıyla proje alanında Bakanlığımız tarafından saha ofisi açılacaktır. Kısa süre içinde hizmete girecek irtibat ofisimizde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızla hızlı şekilde iletişime geçilerek sorunların çözülmesi hedeflenmektedir."

HABERİN TAMAMI