10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği kapatıldı: Umudumuzu ve çabamızı kesemeyecek

Ankara Gar Katliamı'nın ardından mağdur aileler tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği mahkeme kararıyla kapatıldı. Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun karara itiraz edeceklerini belirterek, " Acıyla kurduğumuz derneğe saygı gösterilmediği için üzüntü yaşıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- IŞİD'in "Emek, Barış ve Demokrasi" talebiyle miting yapanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamın ardından mağdur ailelerce kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, Ankara 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kapatıldı.

Mahkemenin gerekçeli kararının henüz tebliğ edilmediğini söyleyen 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Dernekle ilgili sorunlar açıldığı günden bu yana sürüyor. 'Yeniden tüzük getirin, bunu beğenmedik' diyorlardı" dedi.

'KURDUĞUMUZ GÜNDEN BU YANA RAHAT YÜZÜ GÖRMEDİK'

Katliamda hayatını kaybeden 103 kişi ve yüzlerce yaralının ailelerini bir çatı altında toplayan dernek her ayın 10'unda katliamın gerçekleştirdiği yerde anma ve çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmamalarının sebebinin haklarında süren kapatma davası olduğunu söyleyen Coşgun, "Hukuka aykırı bir karar. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Derneği kurduğumuz günden bu yana rahat yüzü görmedik zaten. Deyim yerindeyse çok ufak bir şeye takılıp sürekli tüzükle ilgili sorunlar karşımıza çıkardılar. Bizim bu noktada kapatmak isteyen bir iradeye karşı koymamız mümkün olmadı ve bu aşamaya gelindi" diye konuştu.

'UMUDUMUZU VE ÇABAMIZI KESEMEYECEK'

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin başlangıçtaki misyonunun katliamdan zarar gören aileleri dayanışma çatısı altında buluşturmak olduğunu söyleyen Coşgun,"Siyasetler üstü bir aşamada aileleri buluşturduk ve misyonumuzu tamamladık. Birçok etkinliği, dayanışmayı elinden geleni yaptı ama bu kadar kısa ömürlü dernek olması hedeflediğimiz bir şey değildi. Acıyla kurduğumuz derneğe saygı gösterilmediği için üzüntü yaşıyoruz. Ama bu yılgınlık ve travma sebebi olmayacak. Vakıf olur Sivil Toplum Kuruluşu olur neye evrileceğini kestiremiyoruz. Dernek kapatıldığı için ailelerimiz üzüntü yaşamıyorlar. Bu süreç her şeye rağmen büyük bir mücadeleye rağmen kararlıkla yürüyecek. Bugün bir dernek kapatıyor olmak başarı değildir. Bizim hızımı kesecek ama umudumuzu ve çabamızı kesmeyecek" dedi.