Sosyal medyada aranan cinsel istismar zanlısı gözaltına alındı

Ankara’da 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.A. 3 Şubat’tan bu yana bulunamıyordu. Sosyal medyada başlatılan kampanyanın ardından S.A. dün gece gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'nın Mamak ilçesinde babasının yanına gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki M., 2 Şubat gecesi evine gelmedi. Ertesi gün annesinin çalıştığı işyerine giden M. alıkonulduğunu, kendisine zorla uyuşturucu verilip istismara uğradığını söyledi. Olayın ardından yakalanamayan S.A.’nın bulunması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Şüpheli 11 Şubat’ta arkadaşının evinde bulundu.

İDDİAYA GÖRE POLİS VE SAVCI İLGİLENMEDİ

Ekmek ve Gül’den Hilal Kılıç ve Burcu Aktaş’ın haberine göre, kızının anlattıkları üzerine Tuzluçayır Karakoluna başvuran anne N.D.’nin iddiasına göre polisler, “Bu olaydan bir şey çıkmaz” diyerek şikâyetle ilgilenmedi. Savcının, 14 yaşındaki kızı M.’ye sözlü şiddet uyguladığı, “Senin kızın yolluymuş, kızını yurda yerleştirelim, akıllansın” gibi sözler sarf ettiği iddiasında bulunan N.D. kızının, yerleştirildiği yurtta da sözlü şiddetle karşılaştığını, kötü muamele gördüğünü anlattı ve kızını yurttan birkaç gün sonra aldı.

Savcı istismara uğrayan çocuğu suçladı iddiasıSavcı istismara uğrayan çocuğu suçladı iddiası

ŞÜPHELİ SOSYAL MEDYADA ARANDI

14 yaşındaki çocuğun alıkonulduğunu söylediği mekânın sahibi olan 31 yaşındaki İ.D. başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı ve tutuklandı. M.’yi istismar ettiği iddia edilen 28 yaşındaki S.A. ise 3 Şubat tarihinden bu yana aranıyordu.

Sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan ve görüldüğü yerde polis ekiplerine haber verilmesi istenen S.A.’yı mahalle sakinleri de polisle birlikte aramaya başladı. Zanlı, bir arkadaşının evinde 11 Şubat tarihinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinsel istismar iddialarına karşı bir araya gelen mahalle sakinleri zanlının tutulduğu karakolun önünde eylem yaptı. (DUVAR)