Afrin'de hayatını kaybeden askere haciz

Afrin'de 22 Ocak'ta hayatını kaybeden Astsubay Musa Özalkan'ın emeklilik ikramiyesi ve otomobili için 23 Ocak'ta haciz kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin operasyonuna katılan askerler arasında yer alan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 22 Ocak'ta hayatını kaybetti. Bundan bir gün sonra da Özalkan'ın evine haciz geldi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Özalkan, 2009'da bir çiftin arabasına çarptı. Kasko olmadığı için karşı tarafın arabasının tamirat parasını cebinden kendisi ödeyerek yaptırdı.

Kaza yargıya taşındı ve Musa Özalkan'a 109 bin lira tazminat çıkarıldı.  Özalkan, karara "50 bin lira olsa, kredi çeker, borç bulurum, öderim. Bu parayı ödeyemem" deye tepki gösterine maaşına 2016 yılında haciz konuldu. Haciz kararı nedeniyle kredi de çekemeyince maaşından para kesilmeye başlandı. Bu kesintilerle karşı tarafa toplam 18.838 lira ödeme yaptı.

ERTESİ GÜN BAŞVURU YAPTI

Karşı tarafın avukatı, 22 Ocak'ta Musa Özalkan'ın hayatını kaybettiğini öğrenince ertesi gün harekete geçti. 23 Ocak'ta Yozgat Yerköy İcra Dairesi'ne başvurarak askerin hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını talep etti. Avukat, başvuru dilekçesinde şunları dile getirdi:

“Esas numarasını bildirmiş olduğum dosya borçlunun sistem üzerinden emekli ikramiyesi alacağına ve araç sorgusunun yapılarak çıkacak olan araç üzerine haciz şerhi konulmasını talep ederim. 23.01.2018.”

Bakanlıktan 'haciz' için suç duyurusuBakanlıktan 'haciz' için suç duyurusu

Yerköy İcra Dairesi, esas borç tutarı olan 89 bin 327 lira karşılığında emekli ikramiyesine üzerine haciz kararı aldı. Yine Musa Özalkan'ın adını kayıtlı çıkan araca da haciz şerhi düşüldü.

KARDEŞİ PARA TOPLAYIP ANLAŞTI

Ağabey Necip Özalkan, cep telefonunda haciz SMS'ini görünce 55 bin 000 lira para topladı. 8 Şubat günü davacı çift ile buluşup parayı verdi. Karşılığından da yazılı evrak imzaladılar ve dosya nedeniyle Musa Özalkan'ın arabası ve emekli ikramiyesi üzerine konulan haczin kaldırılmasına onay verdiler. Aile, Özalkan'ın maaşından kesilen 18.000 liranın da kendilerine verilmediğini, avukatta olduğunu bildirdi.