TSK: Afrin'de toplam 31 şehit var

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak'ta başlatılan Afrin harekatında bugüne kadar toplam 31 askerin yaşamını yitirdiğini, 143 askerin de yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin harekatında bugün 23'üncü güne girilirken, TSK verilen kayıplara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, harekatın başladığı günden bugüne dek 31 askerin yaşamını yitirdiği, 143 askerin de yaralandığı ifade edildi. 1'i hariç yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı duyuruldu.

TSK'ye göre, YPG'den ise 1369 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye rejimi ve bazı uluslararası çevrelerden gelen 'tarihi eserlerin de bombalandığı' ve uluslararası hukukun yasakladığı silahların iddialarına ise TSK'den şu yanıt verildi:

"Harekât alanında bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler de kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının hedefleri arasında bulunmamaktadır.

Bu hususlara ilave olarak, Hava Kuvvetlerimiz tarafından, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler TSK asker Afrin