Sınırda düşen helikopter hareketliliği

Afrin harekatına katılan Atak tipi bir helikopterin düşürülmesinin ardından sınırda hareketlilik yaşandı. Helikopterin, Koda köyü üzerinde düşürüldüğü belirtiliyor. Başbakan Binali Yıldırım, düşen helikopterdeki iki askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin harekatına katılan bir helikopter düşürüldü. Helikopterin düşürüldüğünü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il başkanlığında yaptığı konuşma sırasında, "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü" sözleriyle duyuruldu.

DHA, helikopterin, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafında düşürüldüğünü ve enkaza ulaşılmaya çalışıldığını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, düşen helikopterdeki iki askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yıldırım "Şunu söyleyebiliriz. Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki Atak helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Herhangi dış bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir delil yok, belge yok. Bunun araştırılması, çalışılması yapılıyor.Bölgede askerlerimiz duruma hâkim. Bir sıkıntı yok" dedi.

DHA: YARALI ASKERLER GETİRİLDİ

DHA'nın haberine göre helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına evk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

CİNDERES'E YOĞUN BOMBARDIMAN

Helikopterin düşmesinin ardından Hatay’da sınır birliklerinde konuşlu Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atarlar (ÇNRA) ile Afrin yoğun ateş altına alındı.

TSK: KIRIMA UĞRADI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada ise helikopterin kırıma uğradığı öne sürüldü. Açıklamada, "Atak helikopteri kırıma uğradı, iki asker şehit oldu. Teknik inceleme sürüyor" denildi.

TSK, helikopterin kırıma uğradığı açıklamasında bulundu.

SDG'den yapılan açıklamada ise helikopterin Afrin'in Koda köyü üzerinde düşürüldüğü belirtildi.

(HABER MERKEZİ)