İzmir ve Konya'da 30'dan fazla gözaltı

İzmir ve Konya'da polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese baskın düzenledi. Aralarında HDP, SYKP ve KESK yönetici ve üyelerinin de olduğu 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de polis ekipleri, bu sabah çok sayıda adrese baskın düzenledi. Aralarında HDP ve SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi)üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP İzmir il yönetici ve üyeleri Mahsun Koç, Dilek Bakış, Melahat Kuş, Atiye Şahin, Hanife Polat, Behiye Yalçın, Tevfik Bugakaptan, Çetin Çavdarcı da var.

İzmir Kent Konseyi'nden Kısbes Aydın, Halkların Demokratik Kongresi'nden (HDK) Erol Akcan, SYKP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Cavit Uğur ve KESK Mali Sekreteri ve MYK üyesi Elif Çuhadar da gözaltına alınan isimler arasında.

KONYA'DA 'AFRİN' NEDENİYLE 14 KİŞİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Konya'da ise Afrin operasyonuyla ilgili paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı çıkarılan kişilerin adreslerine sabah saatlerinde baskın düzenleyen polis ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı. Yakalama kararı çıkarılan 4 kişi ise adresinde bulunamadı. Gözaltına alınanlara 'örgüt propagandası yapmak, halkı kin ve nefretliği sürüklemek' suçlamasının yöneltildiği belirtildi.

Avukat Hasan Hüseyin Evin bugün gözaltına alınan 27 kişi hakkında avukat görüş kısıtlaması kararı verildiğini ve KCK soruşturması olduğunu düşündüklerini söyledi.

"Hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan başka kişiler de olduğunu düşündüklerini ifade eden Evin "Aldığımız bilgiler bunlar, ama belgeli değil. Dosyada evrak kısıtı kararı olduğundan evrakları göremiyoruz. KCK ile ilgili olduğu bizim çıkarımımız. Herhangi bir belgeye dayalı değil ve doğrulanmış bilgi de değil" dedi.