Barış akademisyenlerinin beraat talepleri reddedildi

Barış akademisyenlerinin duruşmaları devam ediyor. Bugün görülen duruşmalarda beraat, birleştirme, dosya celbi talepleri reddedildi. Duruşmalar ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisini imzalayan Barış akademisyenlerinin davası devam ediyor. Akademisyenler "Terör örgütü propagandası" başlıklı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesinden yargılanıyor. Bugün görülen dört duruşmada da derhal beraat, birleştirme, dosya celbi talepleri reddedildi. Duruşmaları ise ertelendi.

Davalar Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Fulya Atacan, Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen Yrd. Doç. Burak Ülman, Maltepe Üniversitesi’nden öğretim görevlisi ve doktora öğrencisi Meriç Taylan Mutlu ve Marmara Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen Fırat Çapan hakim karşısına çıktı.

DAVALAR ERTELENDİ

Duruşmalarda ilk olarak Fulya Atacan hakim karşısına çıktı. Atacan, iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini belirterek bu nedenle savunma yapmak için süre istedi.  Mahkeme heyeti ek süre talebinin kabulüne karar verirken, derhal beraat, birleştirme, dosya celbi taleplerini reddetti. Duruşma 5 Temmuz’a ertelendi.  Yrd. Doç. Burak Ülman da iddianame tebliğ edilmediği için savunma yapmak üzere süre istedi. Avukatı Sevgi Epçeli Arslan derhal beraat ve 13. ACM’deki dosyanın celbi ve birleştirme taleplerine dair beyanlarda bulundu.

Mahkeme ek süre talebini kabul etti, diğer talepleri reddederek duruşmayı 5 Temmuz’a erteledi. Doktora öğrencisi Meriç Taylan Mutlu da derhal beraat kararı beklediğini, avukatına da yeni vekalet verdiğini belirterek savunma için ek süre istedi. Mahkeme ek süre talebini kabul ederken diğer talepleri yine reddetti. Duruşma 10 Temmuz’a ertelendi.

Fırat Çapan ise duruşma salonunda yer almazken avukatları Meriç Eyüboğlu ve Hazal Pekşen hazır bulundu. Eyüboğlu, müvekkilinin başka bir kente taşındığını, iddianamenin ulaşmadığını söyledi. Aynı talep ve kararlar şeklinde bir önceki davanın zaptı kopyalandı. Bir sonraki duruşma 10 Temmuz saat 09.30’da. (Kaynak: Evrensel)