Zeki Gül, Çorum Belediye Başkanı seçildi

Çorum Belediye Meclisi, istifa eden Muzaffer Külcü'nün yerine yeni belediye başkanını seçmek için toplandı. AK Parti'nin adayı Zeki Gül, 31 üyeden 21'inin oyunu alarak başkan seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili Muzaffer Külcü'nün istifasıyla boşalan Çorum Belediye Başkanlığı görevine, AK Parti'nin adayı Zeki Gül seçildi.

AK Partili Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Ocak'ta istifa etti. Çorum Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek üzere bugün toplandı. 31 üyesi mecliste, AK Parti'nin adayı olan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Partili 20 üye ve MHP'li 1 üyenin oyunu alarak, ilk turda başkan seçildi.

'İNSANLAR VE MAKAMLAR GEÇİCİDİR'

Oylama sonrasında konuşan Zeki Gül, istifa eden eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Gül, şunları söyledi:

"İnsanlar ve makamlar geçicidir. Kalıcı olan devletimiz ve milletimizdir. Kamu hizmeti bir bayrak yarışıdır ve devlette devamlılık esastır. Bize düşen bugünden itibaren gece gündüz çalışarak şehrimizi mamur, hemşehrilerimizi de memnun etmektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ödevi hakkıyla yerine getirmek, AK Parti belediyeciliğinin bayrağını zirveye taşımak boynumuzun borcudur. Çorum'un yolu açıktır, geleceği aydınlıktır. Bu aydınlık yürüyüşümüze katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Kararınız ülkemize, milletimize ve Çorum'umuza hayırlı olsun." (ÇORUM/DHA)