El Bab'da arkadaşının ailesini teselli eden teğmen Afrin'de yaşamını yitirdi

El Bab'ta yaşamını yitiren Furkan Yayla’nın arkadaşı Muhammet Cihangir Çubukçu Afrin'de hayatını kaybetti. Çubukçu, Yayla'nın cenazesinde ailesini teselli etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Bab operasyonu sırasında yaşamını yitiren Teğmen Furkan Yayla’dan bir yıl sonra, dönem arkadaşı olan Teğmen Muhammet Cihangir Çubukçu da Afrin operasyonunda vurulan tankta hayatını kaybetti.

Geçen yıl oğlunun cenaze töreninde kendisini teselli eden Teğmen Çubukçu’nun da ölüm haberini alan Hülya Yayla, "Oğlumun arkadaşları bizi olaydan haberdar etti. Herkesten önce acı haberi aldık. Aynı acıyı tekrar tekrar yaşadım. Cenazede sarılarak beni teselli etmişti. Benim diğer oğlum cenazeye gitti. Ben de çok katılmak istedim ama ilaç kullanıyorum kötü olurum diye götürmedi. Ama en kısa zamanda gidip ailesini ziyaret edeceğim” dedi.

Baba Ethem Yayla ise, "Yine bir Şubat ayında acı haber aldık. Biz acıda birleştik daha da kuvvetlendik. Artık bir aileyiz. Oğlumuz 24 yıl 3 ay yaşadı. Biz o anılarla avunuyoruz. 2 çocuğumuz vardı. Biri kaldı. Allah ona uzun ömürler versin. Şehitlik güzel ama acısı kalıyor.”

BÖLGEYE 3 GÜN ÖNCE GİTMİŞTİ

Piyade Teğmen Furkan Yayla, bölgeye olaydan 3 gün önce gitmişti. 13 Şubat tarihinde Giresun’un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan Teğmen Yayla’nın kardeşi Talha da ağabeyinin üniformasını giyerek tabutun başında, annesi Hülya Yayla’yı teselli etmeye çalışmıştı. Yayla, Akköy'de toprağa verilmişti. (DHA)