Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada yaşayan Suriyeli vatandaşlarımızı kalıcı konutlara yerleştireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için kalıcı konutlar yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Biz sosyal konutların da ötesinde bir proje planlıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli için hayata geçirilecek yeni projeyi AK Parti milletvekilleriyle yaptığı basına kapalı toplantıda açıkladı.

Toplantıda bir milletvekili, geçtiğimiz günlerde konteyner kentlere gittiğini anlatarak kış aylarının da gelmesiyle birlikte konteyner kentlerin Suriyeli mülteciler için yeterli olmadığını söyledi.

'ARTIK EVLERDE YAŞAYACAKLAR'

Milletvekilinin, Suriyeli mülteciler için sosyal konut yapılmasını önermesi üzerine Erdoğan, “Biz sosyal konutların da ötesinde bir proje planlıyoruz” dedi.

Bölgede güvenli alanların oluşturulmasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi, “Güvenli alanlar oluştuğunda çadır kentleri artık kurmayacağız. Hem kendi bölgemizde hem de sınırın diğer tarafında kalıcı konutlar kuracağız. Burada yaşayan Suriyeli vatandaşları da yeni oluşturacağımız kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Artık evlerde yaşayacaklar” sözleriyle anlattı. (HABER MERKEZİ)