Taner Kılıç tekrar tutuklandı

Taner Kılıç için bugün tutuklama kararı verdi. Kılıç, dün Büyükada davasından tahliye edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Taner Kılıç savcının itirazı üzerine yine İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar tutuklandı.

Geceyi Yeni Şakran Jandarma Karakolu'nun nezarethanesinde geçiren Kılıç sabah saatlerinde Aliağa Adliyesine getirilerek SEGBİS salonuna çıkarıldı. Adliyeye, Kılıç'ın avukatları ve ailesinin yanı sıra Uluslararası Af Örgütü ve Mülteci Der üyesi insan hakları aktivistleri de geldi.

SEGBİS ile İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkeme heyetine bağlanıldı.  Mahkeme heyeti, geçici görevli duruşma savcısı Caner Babaloğlu'nun tahliyeye itirazını değerlendiren görevli İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği yakalama kararı okundu. Kılıç'ın avukatları karara itiraz ederek tahliye kararının yenilenmesini istedi.

Kılıç duruşmada "Dosya, yeni bir dosya değildir. İtirazı inceleyen mahkemenin bu kadar kısa süre içinde dosyaya vakıf olması mümkün değildir. Dosyaya yeni bir belge girmemiştir. Kararınızda direnmenizi talep ediyorum" diyerek serbest bırakılmasını istedi.

Ara veren mahkeme sonrasında tutuklama kararı verdi. Gerekçe olarak bir üst mahkemenin verdiği kararın bağlayacağı olduğu belirtildi. Kılıç, tekrar cezaevine gönderildi.