İki operada operasyon

Yeni DOB Genel Müdürü Karahan atamalara başladı. İki operanın müdürlerini görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık bir ay önce Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’ne atanan tenor Murat Karahan, kurumda  yeni görevlendirmelere başladı. Genel müdürlüğe bağlı Ankara ve Mersin Opera ve Balesi’nin müdürlerini görevden alan Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kocadere’nin yerine de Başkent Üniversitesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kızı Solmaz Haberal’ı atadı.

Karahan, Ankara Müdürlüğü’ne Metin Turan’ın yerine Çetin Kıranbay’ı, Mersin Müdürlüğü’ne ise Ufuk Kasar’ın yerine soprano Bengi İspir Özdülger’i görevlendirdi. Önümüzdeki günlerde DOB Genel Müdürlüğü’ne bağlı bulunan İzmir, Antalya ve Samsun müdürlüklerinde de görevden almaların yapılması bekleniyor.

"TAŞERON SANATÇI" OLUR MU?

Devlet Opera ve Balesi’nde sözleşmeli sanatçı sorunu sürerken ‘Misafir sanatçı’ titri ile sahnede ve gerisinde çalışan, tenorundan sopranosuna, baletinden konzertmeisterı’na (başkemancı) kadar çeşitli branşlarda, önemli rollerde görev alan sözleşmeli sanatçılar da sıkıntılarını dile getirmek için Karahan’dan randevu istedi. “Ne işçiyiz, ne de memur” diyerek kendilerine “Taşeron sanatçı” tanımını yapan sanatçılar, önümüzdeki günlerde Karahan’a kadro taleplerini aktaracaklar.