Cezaevi müdürüne suikast davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası

Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e yönelik suikastla ilgili davada, 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 3 sanık da 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün öldürülmesi ile ilgili davada 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 3 sanığa ise 20'şer yıl hapis cezası verildi.

İzmit'te, Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, 16 Haziran 2015'te, makam aracı ile seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Suikastı düzenleyenlerin, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde cezasını çekmekte olan Mustafa Taştan'la bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Tutuklu sanıkları Mustafa Taştan, Mehmet Ayhan, Özgür Tecer, Şerafettin Dadaş, Tuncer Sobacı ve İdris Demirel hakkında Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, bugün karar açıklandı.

Mustafa Taştan'a, "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek"; Tuncer Sobacı ve İdris Demirel ise "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan ise "öldürme eylemine yardımcı oldukları" suçlaması ile 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. (KOCAELİ/DHA)