Çavuşoğlu: Mihraç Ural'la Putin ilgileniyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mihraç Ural'ın Soçi'deki Suriye zirvesinde boy göstermesinden Rusya'yı sorumlu tuttu. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın konuyu Putin'le görüşmesinde gündeme getirdiğini ve Rusya liderinin bu konuyla ilgilendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Soçi'deki Suriye zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zirveyi 'başarılı' olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı" dedi.

Çavuşoğlu, THKP-C Acilciler örgütünün liderlerinden olan ve uzun süredir Suriye'de yaşayan Mihraç Ural'ın Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye Kongresi'nin katılımcıları arasında yer alması nedeniyle Rusya'yı suçlayarak, şunları söyledi:

"Bu teröristin oraya katılmasıyla ilgili hemen tepkimizi koyduk. Rusya'dan izahat istedik. bu şahsın bir an önce tutuklanıp Türkiye'ye iade edilmesini istedik. Bu terörist kırmızı bültenle aranan bir şahıstır. Rusya'nın bize verdiği listede bu şahsın adı yok. Bu konuyu sayın Cumhurbaşkanımız, Putin'le yaptığı görüşmede de gündeme getirdi. Putin bu konuyla ilgileniyor. B u şahıs sahte belgelerle Rusya'ya girerek, orada şov yapmaya çalışmıştır. Rusya çalışmaları yapıp bize dönecek."

Mihraç Ural kimdir? Türkiye'yi kızdıran Soçi katılımcısı...Mihraç Ural kimdir? Türkiye'yi kızdıran Soçi katılımcısı...

'FRANSIZLAR BİZE DERS VEREMEZ, BU BİR İŞGAL DEĞİL'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Afrin operasyonu işgale dönüşmesin" açıklamasına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Fransızlar bu konuda bize ders veremez. Bu bir işgal değildir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)