İş bulamadığı için kendini yakan M.B.: Aileme helalinden ekmek götürmek istedim

Balıkesir'de kendini ateşe veren M.B., eski hükümlü olduğu için iş bulamadığını belirtti. M.B. "Ya iş bulup aileme bakacaktım ya da eski bir hükümlü olduğum için gayrimeşru işlere bulaşıp, tetikçilik yapacaktım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de iş bulamadığı gerekçesiyle kendinin yakan M.B., eski hükümlü olduğu için iş başvurularının kabul edilmediğini söyledi. M.B., "Önümde iki seçenek vardı, ya iş bulup aileme bakacaktım ya da eski bir hükümlü olduğum için gayrimeşru işlere bulaşıp, tetikçilik yapacaktım. Aileme helalinden ekmek götürmek istedim" dedi.

Balıkesir'de, iş başvurularının reddedildiğini söyleyen M.B., Altıeylül ve Karesi belediyelerinin bulunduğu binanın önünde kendini ateşe verdi. Çevredekilerin yanan giysileri söndürmesinin ardından M.B., hastaneye kaldırıldı.

'AİLEME HELALİNDEN EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORUM'

Balıkesir'de yayımlanan Yenisöz gazetesinin haberine göre, M.B. eski hükümlü olduğu için iş başvurularının kabul edilmediğini belirtti. M.B., "Eski hükümlüyüm. Bundan dolayı iş bulmakta zorlanıyorum" diye konuştu.

"Bu zamana kadar çalmadığım kapı kalmadı" diyen M.B., "Valiliğinden tutunda kaymakamlığa, belediyesinden AK Partili yöneticilerine kadar defalarca herkesten iş istedim. Önümde iki seçenek vardı, ya iş bulup aileme bakacaktım ya da eski bir hükümlü olduğum için gayrimeşru işlere bulaşıp, tetikçilik yapacaktım. Ben aileme helalinden ekmek götürmek istedim" dedi.

'8 YIL CEZA YATTIM, HİÇ BU KADAR BUNALMADIM'

Borçlardan dolayı elektrik ve doğalgazının kesileceğini söyleyen M.B., "Organize Sanayi Bölgesi’ne yönlendirdiler, arıyorum bana göre iş olmadığını söylüyorlar. Koca OSB’de bana göre iş yok mu? AK Parti İl Başkanlığına, ilçe başkanlıklarına da gittim. 8 yıl ceza yattım, hiç bu kadar bunaldığımı hatırlamıyorum. Bir aydan beri delirecek gibiydim. Taş taşıyayım, çöpçülük yapayım ama işim olsun. Maaşım 300 lira, 500 lira olsun ama bir işim olsun. Yakınlarıma yük olmak istemiyorum. İbreti alem olsun diye kendimi yaktım" şeklinde konuştu.