EMEP Başkan Yardımcısı Türkmen tutuklandı

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, sosyal medyada Afrin ile ilgili paylaşımları nedeniyle Gaziantep 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla tutuklandı. "Devletin ve ülkenin siyasi itibarını zedeleyen bu harekata karşıyım" diyen Türkmen, savunmasında partisinin siyasi görüşleri doğrultusunda paylaşım yaptığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep’te “sosyal medyada Afrin’e dair paylaşımlar” gerekçesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla tutuklandı.

28 Ocak'ta Antep Havaalanı'nda gözaltına alınan Türkmen hakkında, 'örgüt propagandası' iddiasıyla “Şüphelinin yüklenen suçu işlediğine kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilerin bulunması” gerekçesiyle tutuklama kararı verildi. Türkmen Gaziantep Cezaevine gönderildi.

ESKİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI YENİDEN SORULDU

Evrensel'in haberine göre Türkmen’e Afrin ile ilgili tek paylaşımın yanı sıra daha önce sosyal medya paylaşımlarından dolayı tutuklandığı ve serbest bırakıldığı davaya konu olan paylaşımların yeniden sorulması dikkat çekti.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı, savunmasında partisinin siyasi görüşleri doğrultusunda paylaşım yaptığını, terörü öven paylaşımlarının olamadığını belirtirken "Devletin ve ülkenin siyasi itibarını zedeleyen bu harekata karşıyım. Sadece 20 Ocak tarihli paylaşım söz konusudur. Bunda da terörü öven bir durum söz konusu değildir. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

“ULUSLARARASI ANLAŞMALAR SAVAŞ PROPAGANDASINI SUÇ SAYAR”

Tutuklama kararını değerlendiren Türkmen’in avukatlarından Tugay Bek ise müvekkiline yönelik tutuklama kararının, hükümetin "Zeytin Dalı Operasyonu'na karşı çıkanlar terör örgütü yanlısıdır" açıklamasıyla ilişkili olduğunu ifade etti.

"Emniyet aşaması ve sorgu hakimliğinde Türkmen’in paylaşımlarının 'Zeytin Dalı Operasyonu'nu itibarsızlaştığı ve bir kısım örgütlerin propagandasını yaptığı' iddia edildi. Oysa muhalefet partileri, yurttaşlar iktidarın her türlü faaliyetini eleştirme hakkına sahiptir. Kaldı ki ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar barışın değil savaşın propagandasını suç sayar. Her türlü hukuki takibine devam edeceğiz.”