Soçi başlayamadı, Çavuşoğlu garanti verdi

Rusya'nın Soçi kentinde bugün başlayacak Suriye görüşmeleri bir grup muhalifin havaalanından ayrılmaması nedeniyle başlayamadı. Bir iddiaya göre görüşme için hazırlanan logoda Suriye bayrağının yer almasından rahatsız olan grup için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov'a garanti verdiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Moskova'nın girişimi ile düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için Soçi'ye inen fakat ekstra talepleri karşılanmadığı için havaalanında bekleyen Suriyeli silahlı muhalif grupla ilgili görüştükleri belirtildi.

Rusya Dışişleri'nden yapılan açıklamaya göre, Lavrov ve Çavuşoğlu, ekstra talepleri karşılanmadığı için kongrenin gerçekleştirileceği binaya gitmeyip Soçi Havaalanı'nda bekleyen Suriyeli silahlı muhalif grup hakkında iki defa telefonda görüştü. Açıklamada ayrıca, Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'nun bu grupla ilgili sorunun çözüleceği konusunda Lavrov'a garanti verdiği kaydedildi.

Diğer taraftan açıklamada, Türkiye'den Soçi'ye uçan söz konusu muhalif grubun kongreye katılmak için öne sürdüğü ekstra talebin ne olduğuna ilişkinse bir bilgi yer almadı. Ancak görüşme logosunda Suriye bayrağının yer almasının rahatsızlık kaynağı olduğu iddia edildi. Bu arada kongrenin organizasyon komitesinin üyelerinden olan Rusya Dışişleri yetkilisi Artyom Kojin, davet edilenlerin bir kısmının kongreye katılmayı reddetmesi yönündeki haberlere ilişkin olarak, kongrenin açılışının bazı katılımcı ve gözlemcilerin beklenmesi nedeniyle geciktiğini söyledi. Soçi'deki kongrenin TSİ 10.00'da resmen başlaması bekleniyordu. (Kaynak: Sputnik)

Soçi'de protesto: Lavrov'un konuşması yarıda kesildiSoçi'de protesto: Lavrov'un konuşması yarıda kesildi

Havaalanındaki muhalifleri Türkiye temsil edecekHavaalanındaki muhalifleri Türkiye temsil edecek